Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Nicklas Dannevang tyvstartede træningen i AC Horsens torsdag, så han ikke er helt rusten, når holdkammeraterne møder ind på tirsdag og forsøger at skyde ham i sænk. Foto: Morten Pape
 Nicklas Dannevang tyvstartede træningen i AC Horsens torsdag, så han ikke er helt rusten, når holdkammeraterne møder ind på tirsdag og forsøger at skyde ham i sænk. Foto: Morten Pape

Tyvstart af Dannevang: Derfor træner AC Horsens-keeper alene i sneen

Publiceret: 06.01.2017 20:01
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Vinden var bidende kold, og sneen kom også forbi Langmarksvej i Horsens for at ønske godt nytår, da målmand Nicklas Dannevang torsdag sammen med træner Peder Hansen tyvstartede på forberedelserne til forårssæsonen.

Makkerparret satser på at nå at træne yderligere tre gange, inden den officielle træningsstart på tirsdag.

- Som målmand mister man hurtigt lidt timing, og det er ikke sjovt, når der går 100.000 bolde ind på den første træningsdag, så det er rart lige at nå at komme lidt i gang, inden de andre begynder, siger Nicklas Dannevang, der fik lov til at svede i kulden.

Mikkel Jespersen mødte også op for at vise sin støtte til målmanden og fik på den måde lov til at banke rust af sine sparkeevner, der hen over julepausen har været brugt til en række indendørsstævner.

Nicklas Dannevang skal bruge foråret til at løfte niveauet yderligere et par pladser.

Op- og nedture
- Hvis jeg kigger tilbage på efterårssæsonen var det fornuftigt. Der var op- og nedture, men jeg har reddet flere point til holdet, end jeg har tabt, siger Nicklas Dannevang.

Målmanden er dog ikke bleg for at pege på mulige forbedringer.

- Efter min smag har der har været lidt for store udsving i min præstation. Jeg skal have bygget på mit bundniveau, og det sker kun på træningsbanen. Jeg må arbejde hårdere, end jeg plejer, siger Nicklas Dannevang, der altså satte handling bag ordene ved at begynde på træningen fem dage før holdkammeraterne.

I løbet af efteråret leverede han bl.a. et par store mirakler i 1-0 sejren over Lyngby, og i den anden ende af skalaen var et stort drop mod Sønderjyske og en skrækkelig kamp mod AGF.

- Alle kan lave fejl, og det koster tit, når en målmand fejler, men jeg har ikke følt mig ramt på selvtilliden. Det irriterer mig mest, at jeg i kampen mod AGF var helt væk i 90 minutter. Den slags må ikke ske. Jeg skal blive bedre til at rejse mig i kampene, siger en ærlig Nicklas Dannevang.

Den første ”titel”
Han debuterede i Superligaen i forbindelse med AC Horsens’ oprykning til den bedste række.

- Jeg vil ikke bruge det øgede pres som undskyldning, men jeg vil godt sige, at det var sjovere at lave fejl i 2. division end i Superligaen, griner Nicklas Dannevang med henvisning til, at det mindste fejltrin i den bedste række bliver vist igen og igen på tv.

Nicklas Dannevang “vandt” også afstemningen på TV3 Sport 1 om årets største drop i Superligaen fra 1-1-kampen mod Sønderjys-ke. Men AC-keeperen svarede kækt igen:

- Det er første gang, jeg vundet noget!

Han venter i øjeblikket på at få en ny konkurrent til målmandsposten.

- Det er jeg efterhånden vant til. De sidste fem-seks år har jeg fået en ny reservemålmand at arbejde sammen med hvert halve år på nær i Jørgen Simon Jørgensens tilfælde, siger Dannevang med henvisning til sidste sæson i AC Horsens.

- Alle spillere bliver bedre af at få konkurrence, og det gælder også mig, så længere er den ikke, siger målmanden.

Ny kontrakt
Nicklas Dannevangs kontrakt med AC Horsens udløber efter denne sæson.

- Man er altid på prøve, når det kun er et halvt år tilbage af kontrakten. Vi har haft en snak om tingene, og jeg har en alder, hvor jeg vil spille fast, så hvis vi blive enige om en ny aftale, er det med udgangspunkt i, at jeg har en fair chance for at fortsætte som førstevalg, siger han.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier