Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Storstranden opstod som sommerhus-område i 1950’erne. Foto: Lars Juul
 Storstranden opstod som sommerhus-område i 1950’erne. Foto: Lars Juul

Beboere fornyr gammelt sommerhusområde

Publiceret: 05.01.2017 14:02
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Nogle vælter det gamle sommerhus og bygger nyt, andre gennemfører en gennemgribende renovering på sommerhusene på Storstranden i Juelsminde.

- De seneste fem år er der blevet bygget ét nyt sommerhus, men i 2016 er der blevet bygget eller gjort klar til at bygge seks nye, siger formand for andelsforeningen Storstranden, Frants Arboe.

Allerede nu er to nye huse færdige, to er ved at blive bygget, og næste år kommer yderligere to.

- Desuden er det mit indtryk, at mange sommerhusejere er gået i gang med mindre renoveringer, som ikke skal godkendes af bestyrelsen, siger Frants Arboe.

Ro om ejerforhold
Den store byggeaktivitet er en direkte konsekvens af, at de 125 sommerhusejere sidste år købte jorden under deres sommerhuse af Kurt og Frede Christensen, som de tidligere har lejet grunden af.

- Sikkerheden for, at man kan blive på stedet, gør, at folk tør mere. Nu tør folk investere i sommerhuset, fordi de selv ejer grunden, forklarer Frants Arboe.

Området er blevet til en andelsforening, hvor sommerhuseejerne ejer deres egen grund og har del i fællesarealerne.

Kun seks af de 125 sommerhusejere har endnu ikke valgt at købe en andel, men bor forsat til leje. Det skyldes for nogens vedkommende, at de er i gang med at sælge huset.

- Det er vores fornemmelse, at det er blevet lettere at sælge sommerhuse på Storstranden efter, at ejerforholdene er afklaret, siger Frants Arboe.

Pænere område
Bestyrelsen har i det forgangne året haft fokus på at gøre de sidste ting omkring handlen færdige og fokusere på to nye projekter - nemlig en lokalplan for området, der skal sætte rammer for byggeri samt kommunens planer for at kloakere området.

- Jeg synes allerede, at området er blevet mere attraktivt. Et sommerhusområde vil altid være en blanding af forskellige typer af huse, men det er altid en fordel, at området er velholdt ud, siger Frants Arboe.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier