Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 På JazzCamp for Piger undervises pigerne i hold på fem eller seks. Campen slutter med en koncert for deltagernes familie og venner. Sidste år deltog knap 170 piger i lejrene.Foto: Kristoffer Juel Poulsen
 På JazzCamp for Piger undervises pigerne i hold på fem eller seks. Campen slutter med en koncert for deltagernes familie og venner. Sidste år deltog knap 170 piger i lejrene.Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Horsens inviterer piger til jazzcamp

Publiceret: 05.01.2017 16:04
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Chr. Rimestad
Horsens bliver en af de nye byer, der i den kommende vinterferie lokker med JazzCamp for Piger.

Lokalt står Horsens Musikskole for arrangementet, som afvikles i dagene 14.-17. februar.

Tilbudet til piger i alderen 10-15 år kommer for fjerde gang. Med efterhånden 17 byer som medspillere kan i alt et par hundrede piger opleve jazzen og dens mange muligheder.

Initiativet stammer oprindeligt fra Copenhagen Jazz Festival og JazzDanmark, som i 2014 afviklede de første jazzlejre sammen med fem musikskoler.

JazzCamp for Piger henvender til både begyndere og øvede. Underviserne har en baggrund som professionelle musiklærere, udøvende musikere eller konservatoriestuderende.

Fremtidens musikere
Hele projektet handler om at øge interessen for jazz og improvisation blandt piger, der spiller et instrument, og dermed lægge an til at skabe fremtidens musikere.

De første tre år har givet gode erfaringer, der bl.a. har udmøntet sig i en undervisnings-bog.

- Hold fra tidligere årgange af JazzCamp har desuden givet koncert til Danish Music Awards Jazz og på jazzfestivaler i Danmark og Norge, og i det hele taget tyder meget på, at flere af pigerne har fået blod på tanden med at spille et instrument og skabt nye bands med andre deltagere, siger projektleder Eva Frost fra JazzDanmark.

Og der er god brug for at sætte pigerne i gang. I dag er fire ud af fem udøvende inden for den rytmiske musik mænd, dvs. at kvinderne er i klart undertal.

Tilmeldingen til JazzCamp for Piger foregår via hjemmesiden www.jcfp.dk eller direkte til Horsens Musikskole.

JazzDanmark arbejder med at øge mulighederne for jazzen i Danmark og dansk jazz i udlandet - en indsats, der er rettet mod såvel musikere og spillesteder som publikum.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier