Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Ida Corr - på KulisseLageret lørdag 4. februar.Pressefoto
 The Attic Sleepers - på KulisseLageret fredag 17. marts. Pressefoto
 Chinah - på KulisseLageret torsdag 23. marts. Pressefoto
 Ida Corr - på KulisseLageret lørdag 4. februar.Pressefoto

Se programmet: KulisseLageret lægger an til et mangfoldigt forår

Publiceret: 03.01.2017 19:44
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Chr. Rimestad
Fra at være lidt set-ned-på har poppen de seneste år gjort comeback i det danske musikliv.

Det sætter sig spor i det kommende forår på KulisseLageret i Horsens.

Pop-interessen betyder besøg af bl.a. et lovende nyt navn, Chinah, samt et længe ventet gensyn med sangerinden Ida Corr, som ikke har besøgt spillestedet siden sit gennembrud i 2006.

Også et af folk-poppens bannerførere, The Attic Sleepers, kigger forbi. Det bliver med et lokalt navn i samme boldgade, Kristoffer Loft, som opvarmning.

Pop-interessen kan desuden måles på duoen Phlake, som i efteråret mere end fyldte spillestedet. Så her venter nu en ny koncert i de større omgivelser på Horsens Ny Teater.

Rock-veteranerne
Også rocken og nogle af dens store personligheder får plads i kælderen på Teatertorvet.

D.A.D.-guitaristen Jacob Binzer, operasangerinden Andrea Pellegrini og cellisten Josefine Opsah kobler rocken og den klassiske musik sammen under årets Holmboe Festival.

Den dansksprogede rocks gudfar, Niels Skoussen, lægger vejen forbi med sange fra både sit nye album, ”Hvem er du, som kommer imod mig” og fra bagkataloget.

Sangeren Bjørn Fjæstad, som de fleste kender fra bandet Baal, er ligeledes aktuel med en dansksproget udgivelse og lægger an til en intim koncertoplevelse for kun 80 gæster.

Læg dertil guitaristen Aske Jacoby, som gennem karrieren har sat et markant seks-strenget aftryk gennem sin medvirken hos alt fra CV Jørgensen til Sanne Salomonsen.

De hårde drenge
I den hårdere ende af spektret er der udsigt til bl.a. Electric Guitars med Mika Vandborg og Søren Andersen, en omgang old school thrash metal med Lipid og Persecutor samt et genhør med århusianske Illdisposed, som er blandt de danske metalbands, der har formået at slå sit navn fast internationalt.

Kashmir-trommeslageren Asger Techau debuterer med albummet ”Phonetics”, som præsenteres på en turné med bl.a. Mads Tunebjerg (også Kashmir) ombord.

Masser af blues
Blues-genren får et ekstra skud, bl.a. gennem det storstilede projekt European Blues Challenge, som i april rammer hele byen med gæster og musikere fra 20 europæiske lande.

Derudover kan blues-folket se frem til besøg af det amerikanske blues-ikon Junior Watson, delta-blues ekvilibristen Lurrie Bell samt svenske LouLou LaMotte og danske Martin Jønssons Blues Combo featuring Jesper Bjarnesen og Jens Haack.

Og i den helt ikke-definerbare genre finder man den nye komet Bisse, som bevæger sig i et cross-over-univers af mange genrer og udtryk.

Sæsonen skydes i gang lørdag 28. januar med Horsens All Stars, hvor mere end hundrede lokale musikere fylder scenerne på både Horsens Ny Teater og KulisseLageret.

Forårets tilløbsstykke på KulisseLageret kan meget vel blive lørdag 15. april, når to Gasolin/Kim Larsen- kopiorkestre stiller op: lokale Gasoglim samt Det Dårlige Selskab.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier