Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Det er ikke kun i de varme sommermåneder, hvor maden kan nydes under åben himmel, at Dina Blomstrand (i midten) har travlt på Café Tankefryd i Brande. Nytåret er - såvel som julen - en hektisk tid med stor efterspørgsel på mad ud af huset. arkivfoto
 Det er ikke kun i de varme sommermåneder, hvor maden kan nydes under åben himmel, at Dina Blomstrand (i midten) har travlt på Café Tankefryd i Brande. Nytåret er - såvel som julen - en hektisk tid med stor efterspørgsel på mad ud af huset. arkivfoto

Nytårsmad ud af huset storhitter blandt branditter

Publiceret: 29.12.2016 18:23
  • Del
    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn
    • Email
  • Print
Nu nærmer årets sidste dag sig med hastige skridt, og for flere og flere skal den bruges på andet end madlavning.

De seneste år har restaurationsbranchen kunne berette om et stigende salg af nytårsmenuer ud af huset, og den tendens kan også mærkes i Brande, hvor nytåret medfører travlhed i flere køkkener.

Et af de travle køkkener tilhører slagteren i Kvickly, hvor man netop har overstået en overordenlig travl jul for så at tage fat på nytåret.

- Det går helt ekstremt godt med vores nytårsmad ud af huset. Vi startede med at tilbyde menuerne sidste år. Da vi solgte vi 150 menuer, men i år er vi snart op på 200, fortæller butikschef Niels Birkelund Hansen.

At kunderne i højere grad lader sig lokke af veltilberedt færdiglavet mad, er ikke kun noget, han mærker til nytår.

- Vores julefrokostsæson har også været helt vild, nogle weekender har vi haft 150 kuverter ud af huset bare på en enkelt dag. Danskerne bruger generelt mange penge på restaurationer, siger butikschefen.

Menuer til spotpris
Flere steder kan man for under 300 kroner købe sig til tre-fire retters festmenu og en fritagelse fra at knokle i køkkenet det meste af dagen.

At det tilbud tiltrækker mange, kan også mærkes hos Meny, hvor delikatessen har travlt i årets sidste dage.

- Der er blevet taget rigtig godt imod vores nytårsmenu. Indtil videre har vi solgt 70, og det er ret pænt, selvom det selvfølgelig altid kan komme højere op. Der er også mange, som køber smørrebrød hos os til kl. 12, siger lederen af delikatessen, Birgit Bachmann.

Hos Café Tankefryd var der sidste år åbent nytårsaften, men selvom det ifølge indehaver Dina Blomstrand var en succesfuld aften, satser hun i år alene på mad ud af huset.

- Der går for mange ressourcer til at holde åbent nytårsaften, selvom det var rigtig hyggeligt sidste år. Nu er årsagen til det, jeg laver, ikke penge, men hvis vi sammenligner omsætningen fra sidste år og i år, så kan mad ud af huset betale sig. Vi har noget mere at se til i år, siger hun.

Også Smagshuset og Hotel Dalgas i Brande tilbyder nytårsmenuer i år.

Seneste web-tv


    Seneste gallerier