Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Borgmester Peter Sørensen (S) afviser, at sigtelinjen fra Gasvej til Havnetrekanten næsten er væk, som Folkebladet skrev forleden, og som Bedre Bymiljø i Horsens fremhævede i gårsdagens artikel. - Jeg kan godt se vandet fra Gasvej, konstaterer Peter Sørensen. Arkivfoto
 Borgmester Peter Sørensen (S) afviser, at sigtelinjen fra Gasvej til Havnetrekanten næsten er væk, som Folkebladet skrev forleden, og som Bedre Bymiljø i Horsens fremhævede i gårsdagens artikel. - Jeg kan godt se vandet fra Gasvej, konstaterer Peter Sørensen. Arkivfoto

Peter Sørensen afviser kritik: Der er masser af debat om midtbyen og havnen

Publiceret: 29.12.2016 14:50
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Debatten er reel nok, men kritikken fra Bedre Bymiljø i Horsens er skudt helt forbi.

Det siger borgmester Peter Sørensen (S) i en kommentar til en artikel, hvori foreningen Bedre Bymiljø i Horsens (BBiH) skyder med skarpt mod især politikerne i byrådet, der i forbindelse med den fysiske planlægning af midtbyen og havnen bl.a. anklages for at tilsidesætte masterplanen på havnen og for manglende mod til at tale investorerne imod.

LÆS:

Foreningen mener også, at politikerne i for høj grad tager beslutningerne bag lukkede døre.

- Jeg forstår ikke kritikken. Der har været stor debat i byrådet om det her. Foreningen beskylder byrådet for at lægge låg på den offentlige debat, men rammelokalplanen for Nordhavnen er jo sendt i høring nu, og dermed kommer debatten nu, og vi har jo netop i byrådet vedtaget en midtbystrategi, der baserer sig på en lang folkelig debat. Her har ca. 500 borgere gennem et års tid deltaget i bl.a. workshops og i de tiltag, vi har sat i gang på de sociale medier, konstaterer Peter Sørensen.

- Det er rigtigt, at den plan, som AP Pension og Casa kom med i juni 2016, ikke har været en del af den debat, men mange af de ting, der er i planen, er med i midtbystrategien, som bl.a. er lavet på baggrund af borgernes input. Midtbystrategien vil fremover være grundlaget for store dele af byens udvikling, siger han.

Flot masterplan
Peter Sørensen siger om Bech Gruppens byggeri Havnefronten, der blev vedtaget i byrådet, selv om den overordnede rammelokalplan for Nordhavnen endnu ikke er vedtaget:

- Arbejdet med transformationen af havnen startede i 2007-2008, og dengang brugte vi meget tid på det, der endte ud i en flot masterplan. Da vi var færdige med den, kom den globale krise og satte tingene i stå. Det ønsker jeg ikke, skal ske igen, og derfor skal vi handle, når vi har mulighed for det, siger Peter Sørensen, der ikke selv ønsker at gøre sig til dommer over kvaliteten af de nye byggerier.

- Nogle mennesker har den idé, at de har retten til at sige, hvornår noget er pænt eller grimt. Sådan har jeg det ikke. Jeg vil gerne have den vækst, der finansierer vores velfærdssystem, og jeg har lagt mærke til, at f.eks. Geiserne, som Bedre Bymiljø ikke mener hører hjemme på Havnetrekanten, jo faktisk bliver solgt. Der er nogle, der køber dem, så på den måde har Casa ramt meget godt, siger Peter Sørensen.

- BBiH mener, at det er et problem, at der typisk kun har været én byder til store projekter?

- Jeg må sige, at jeg er glad for, at der er nogle, der ønsker at investere i Horsens. Sådan var det ikke tidligere, hvor investorerne gik uden om Horsens. Der må da gerne komme flere bydere i fremtiden, og det tror jeg også, at der vil, siger Peter Sørensen, der også afviser BBiH’s ønske om igen at genetablere en stadsarkitekt-funktion.

- Det synes jeg ikke, er fair. Vi har en byplanafdeling med en byplanleder og en række dygtige arkitekter med de kompetencer, vi har brug for, konstaterer han.

Bedre Bymiljø i Horsens slutter af med et efterlyse planer for infrastrukturen i midtbyen.

De er på vej, understreger Peter Sørensen.

- Vi har vedtaget en vejplan til 500 mio. kr., hvor den første vej, omfartsvejen syd om byen, åbner 1. november næste år. Der er også en plan over infrastrukturen i midtbyen på vej, siger han.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier