Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Hvis du har et MasterCard, så tjek om det giver ekstra fordele i form af f. eks. en udvidet reklamationsret. Genrefoto
 Hvis du har et MasterCard, så tjek om det giver ekstra fordele i form af f. eks. en udvidet reklamationsret. Genrefoto

Juleklar: Kend de skjulte fordele ved dit betalingskort

Publiceret: 21.12.2016 14:05
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Troels Clemmensen
Julen varer som bekendt længe, og den kan koste mange penge. Dansk Erhverv forudser, at julehandlen anno 2016 vil løbe op i svimlende 8,3 milliarder kroner - heraf de 1,8 milliarder i form af online-handel. Skåret over en kam svarer det til, at en gennemsnitlig husstand har et merforbrug i julemåneden på cirka 3.100 kroner.

Med et MasterCard-kreditkort på hånden kan julen få englelyd, men bankerne inkluderer flere fordele i betalingskortet, som er værd at huske på særligt her ved juletid.

Fik jeg det hele med?
Udover at fungere som et verdensomspændende betalingskort er de fleste Mas-terCards også en rejseforsikring. Der findes forskellige dækningstyper afhængigt af korttypen, der ofte er benævnt med henvisning til ædle metaller som guld, sølv og platin. Du kan vælge, om forsikringen skal dække i enten Europa eller hele verden, og den økonomiske dækning matcher ofte den geografiske. Forsikringen kan også dække afbestilling, erstatningsrejser, bagage- og flyforsinkelse.

I visse tilfælde er det et krav, at rejsen er betalt med kortet, for at forsikringen dækker. Tjek også din pri-vate indboforsikring, der kan dække indbo på rejser i udlandet. Undersøg under alle omstændigheder priser og dækninger, da der kan være penge at spare - ikke mindst ved ikke at betale dobbelt.

Du kan finde priser og dækningskort på din banks hjemmeside eller ved at kontakte din bankrådgiver.

Tre års ekstra juleglæde
Måske inkluderer årets juleferie ikke en rejse, men jeg tør vædde på, at du fysisk har været ude i ”en voldsom trængsel og alarm” i landets forretninger. Måske er du blevet tilbudt en ekstra købsforsikring på din vare?

Har du et MasterCard, er det en god idé at tjekke, om den inkluderer en udvidet reklamationsret. Det er ofte det samme som butikkernes købsforsikringer, som giver dig mulighed for at kunne reklamere over varen i længere tid end de to år, der er fastsat i købeloven.

På nogle MasterCards får du faktisk tre år oveni, så du har fem års reklamationsret. Der gælder dog ofte særlige forhold, som skal være opfyldt - det kan være et minimumsbeløb for varens pris.

Forhør dig hos din bankrådgiver om de konkrete forhold for netop dit MasterCard. Måske kan du forlænge glæden over de gaver, du lægger under juletræet.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier