Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Den gamle købmandsbutik i Hovedgaden i Nim er blevet for utidssvarende, og den vil derfor aldrig kunne løbe rundt ifølge Dagrofa. Derfor planlægger Nim Fællesråd sammen med butikskæden at etablere en helt ny Min Købmand på Præstevænget. Arkivfoto
 Den gamle købmandsbutik i Hovedgaden i Nim er blevet for utidssvarende, og den vil derfor aldrig kunne løbe rundt ifølge Dagrofa. Derfor planlægger Nim Fællesråd sammen med butikskæden at etablere en helt ny Min Købmand på Præstevænget. Arkivfoto

Landsby er kun en million fra ny dagligvarebutik

Publiceret: 21.12.2016 14:01
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Henrik C. Sandvad
Der stemmes flittigt dørklokker i Nim og omegn i disse dage. Det er ofte medlemmerne af Nim Fællesråd, som ringer på for at samle ind til byens måske kommende anpartsbutik.

Indtil videre har det store benarbejde kombineret med folks tilmeldinger på internettet betydet, at der i skrivende stund er givet tilkendegivelser for køb af anparter for 1,7 millioner kroner.

Dermed mangler butiksprojektet i Nim en million kroner for at nå målsætningen om en egenfinansiering på 2,7 millioner kroner.

Indsamling i små byer
- Det er selvfølgelig imponerende og en flot opbakning. Vi har fået tilkendegivelser fra cirka 200 husstande i Nim, og vi har haft enkelte, som har skudt op til 100.000 kroner i projektet. Det er flot, men vi er heller ikke i tvivl om, at der stadig er et stykke vej endnu. Vi håber, at vi nu kan få de sidste med. Der er ikke plads til at sidde og lurepasse, hvis vi skal nå målet om de 2,7 millioner kroner, siger Jens Pedersen, formand for Nim Fællesråd.

Ud over i selve Nim foregår indsamlingen i oplandsbyerne som blandt andet Føvling, Åstruplund, Underrup, Torp og Vorbjerg.

- Jeg var selv i Molger og Hvirring forleden, og her var der også nogle, som gerne ville støtte vores butik. Det er imponerende, at de vil det. Generelt prøver vi at komme ud i hele Nim Skoledistrikt for at få så mange med som muligt af dem, som kunne få fordel af butikken, siger Jens Pedersen.

Selvom indsamlingen til en dagligvarebutik på Præstevænget har taget fart siden borgermødet 7. december med Dagrofa, mener formanden for Nim Fællesråd ikke, at de nuværende midler er nok til at skaffe en ny dagligvarebutik til byen.

Gør status i januar
- Dagrofa er meget opsat på, at vi selv har 35 procent i egenfinansiering, ellers er de ikke med. Så det er op til os selv nu. Hvis tingene viser sig at stramme til, må vi eventuelt ud i en anden runde, hvor vi spørger dem, som har givet, om de vil give mere, siger Jens Pedersen.

Nim Fællesråd har givet sig selv en frist til 8. januar til at få samlet pengene ind til moderne butiksbygning, som anpartshaverne kommer til at eje igennem et ejendomsselskab Nim Butikstorv Aps.

8. januar vil fællesrådet samles for at gøre status på butiksprojektet.

- Så vil vi se på, om vi skal sætte projektet i gang, eller om vi skal smide det. Vi er dog stadig fortrøstningsfulde, men det er nu, at de sidste skal komme ud af busken til at give et bidrag, siger Jens Pedersen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier