Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Fredericia Kommunes svageste borgere vil også fremover kunne få taget blodprøver i eget hjem. Foto: Colourbox
 Fredericia Kommunes svageste borgere vil også fremover kunne få taget blodprøver i eget hjem. Foto: Colourbox

De svageste borgere kan fortsat få taget blodprøver hjemme

Publiceret: 20.12.2016 15:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
De svageste borgere i Fredericia Kommune vil fremover fortsat kunne få taget blodprøver i eget hjem. Det er Fredericia Kommune og Region Syddanmark i gang med at lave en aftale om.

Aftalen gælder borgere, der er tilknyttet hjemmepleje, plejecentre og boenheder og som på grund af fysiske eller psykiske lidelser har svært ved at komme til læge eller på ambulatorium.

Aftalen indebærer, at regionen stiller en bioanalytikerordning til rådighed, som vil tage rundt til godkendte patienter og tage blodprøver.

Nogle borgere i målgruppen er så svage, at de vil skulle transporteres liggende, hvis de skulle have taget blodprøve hos egen læge eller på sygehus.

Tidligere har blodprøvetagning været gratis for Fredericia Kommune på grund af en gammel aftale med Vejle Amt, men den gælder ikke fra nytår.

Ifølge en opgørelse fra Region Syddanmark er cirka 1000 blodprøver årligt omfattet af aftalen, hvilket svarer til en årlig udgift på cirka 140.000 kroner. Dertil kommer kørsel til bioanalytikeren, som tager blodprøverne.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier