Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Der var masser af liv på tilskuerpladserne, hvor de mangeefterskoleelever heppede på kammerater og ventede på, at de selv skulle i kamp. Foto: Lars Juul
 - Det er hyggeligt at være til stævne med andre skoler og møde nogle nye mennesker. Det er også fedt, fordi de fleste af os på skolen er vokset op med fodbold, siger Yahya Veli Bagdat i sort trøje. Forrest ses Kürsat Türkyilwaz og bagved Abdi Gullit og træner Kursad Kilic.
 Flere end 100 kampe blev afviklet til efterskolecuppen i Hedensted Centret tirsdag. Her ses et af Phønix Efterskoles to hold i kamp mod Balle Efterskole.
 Der var masser af liv på tilskuerpladserne, hvor de mangeefterskoleelever heppede på kammerater og ventede på, at de selv skulle i kamp. Foto: Lars Juul

Hårdprøvet efterskole vil vinde kampe på og uden for banen

Publiceret: 17.12.2016 09:10
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Kom så, Phønix!

Det opmuntrende tilråb falder midt i en tæt fodboldkamp mellem efterskolen fra Hjarnø og Balle Efterskole fra Bredsten-egnen.

En pind er begge mandskaber noteret for, og på sidelinjen hepper Phønix-kammeraterne sammen med deres fodboldtræner og lærer, Kursad Kilic.

- Aarh, kom igen drenge, råber han, da en bold går i sidenettet.

Lille skole, stort stævne
Det er ikke bare de to efterskolers elever, der sparker til fodbolden på halgulvet i Hedensted Centret tirsdag.

14 efterskoler fra den sydøstjyske efterskolekreds stiller med hele 102 forskellige firemandshold til det, der er årets RIM-Cup (Regionen i Midten-Cup).

Ofte er det store efterskoler, der står for stævnet, men i år har Phønix Efterskole påtaget sig hovedansvaret trods sit lille elevtal.

23 elever tæller skolen.

- Ved at stå for arrangementet vil vi gerne fortælle og vise, at vi også er her - at vi er med i kampen, siger Kursad Kilic.

Budskabet er særlig vigtig efter en sommer, som var hård ved skolen.

Skal finde sine ben igen
Som avisen tidligere har skrevet, faldt elevtallet fra 31 elever til 22, fordi skolen blev hængt ud i dansk-tyrkiske kredse i forbindelse med militærkupforsøget i Tyrkiet.

Elevtallet er nu vokset til 23, men det er ikke nok.

30 eller flere elever skal mønstres til næste skoleår, ellers lukker skolen.

- Vi har otte elever i 8. klasse, som vi regner med fortsætter hos os, så vi skal ud at finde cirka 25 elever, siger forstander Harun Güler, der også er med til dagens stævne.

Udvikling, ikke afvikling
Siden avisen talte med ham i august, har stormen mod skolen og andre skoler lagt sig på sociale medier.

Det har givet ro til at tænke udvikling.

Blandt andet forbereder skolen lanceringen af e-sport (elektronisk sport, red.) som et fag.

Skolen arbejder også på at åbne mere sig endnu mere ud mod samfundet og samarbejde med skoler i lokalområdet.

- Vi har ikke mistet modet, men prøver med nye tiltag og kæmper stadig, siger Harun Güler.

Kampen fortsætter
Dagens kamp på fodboldbanen har skolens elever forberedt sig på gennem flere ugentlige træninger og ikke mindst gennem deltagelsen i ungdomsturneringen Verona-Cup i Italien, hvor skolen nåede semifinalen.

I Hedensted Centret bliver det ikke til en sejr over Balle Efterskole.

Slutcifrene er 1-3, men holdets tre andre indledende kampe vindes, og da en slutkamp også giver tre point, tager holdet en samlet andenplads i deres gruppe.

Turneringen sluttede i aftentimerne tirsdag, men Phønix Efterskoles kamp for flere elever strækker sig frem til sommerferien næste år.

- I juli tager vi beslutningen, om vi fortsætter eller ej, siger forstander Harun Güler.Seneste web-tv


  Seneste gallerier