Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Martin Jakobsen (tv.) og Morten Jacobsen (th.) har travlt i juletiden, og efter at have lavet julemad siden november er de også selv ved at være lidt trætte af maden. Det gælder dog ikke en god steg. Foto: Mette Mørk
 Travlheden hos Slagter Jacobsen skyldes blandt andet, at folk altid køber rigeligt med mad til jul, så der ikke kommer til at mangle noget. Foto: Mette Mørk
 Martin Jakobsen (tv.) og Morten Jacobsen (th.) har travlt i juletiden, og efter at have lavet julemad siden november er de også selv ved at være lidt trætte af maden. Det gælder dog ikke en god steg. Foto: Mette Mørk

Julekalender - låge 17: Slagteren giver gode råd til de sprøde svær

Publiceret: 17.12.2016 09:10
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Nikolaj Primdahl Petersen
Klokken er 17 hos Slagter Jacobsen på 6. Julivej, som stadig har åbent en halv time endnu.

Juletravlheden har indfundet sig for længst hos slagteren, som siden november har lavet mad til julefrokoster og også skal levere and, flæskesteg og medisterpølser til mange juleaftener.

På en normal uge ryger der to tons kød igennem slagteren, men alene den 22. og 23. december ryger der halvandet til to tons kød igennem. Det er uden fjerkræ, som udgør et halvt ton.

- Julen er jo en dejlig dansk tradition, og der skal ikke mangle noget. Familien samles, der skal være noget god mad til, og så må der endelig ikke være for lidt. Selvom vi råder kunderne til, at halvandet kilo er nok, skal folk have to kilo. Det må de også hjertens gerne købe, og det er selvfølgelig også træls at stå og mangle noget. Men jeg tror, at de færreste hjem vil mangle flæskesteg, siger slagter Martin Jakobsen, der leder butikken sammen med Morten Jacobsen.

Travlheden betyder, at de to slagtere, lærlingen og ungarbejderne bruger mange timer i forretningen i december med at lave det traditionelle som sylte, rullepølse, leverpostej, og blodpølse ”i uanede mængder”.

Fra hat til nissehue
Normalt står Martin Jakobsen i forretningen iført traditionel bowlerhat, men det gør han ikke i december.

- Fra 1. december til og med 23. december har jeg nissehue på. Det er hyggeligt, og folk synes, at det er sjovt at komme ind og se en granvoksen mand med tatoveringer og nissehue. Jeg er jo vant til at have hat på, så den generer ikke, og man slipper for at sætte hår om morgenen. Det har mange fordele, siger Martin Jakobsen, som også deler ud af sit bedste råd til at få sprøde svær på flæskestegen.

- Man steger flæskestegen med sværene ned i vandet i den første halve time. Så skal man vende stegen om og give den yderligere halvanden time. Og så skal man huske godt med salt, når den vendes, siger slagteren.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier