Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Børge Sørensen (t.v.) og Jens Pedersen fra Nim Fællesråd tog kærligt imod, da fællesrådet i aftens søgte borgernes opbakning til at etablere en borgerejet købmandsbutik i byen.
 Butiksudviklingschef Brian Videbæk fra Dagrofa mener, der er et potentiale for en Min Købmand, hvis borgerne i Nim vil bakke op om den.
 Det blev lyttet intenst og især til økonomien i projektet fra publikum i salen.
 Børge Sørensen (t.v.) og Jens Pedersen fra Nim Fællesråd tog kærligt imod, da fællesrådet i aftens søgte borgernes opbakning til at etablere en borgerejet købmandsbutik i byen.

Byens borgere strømmede møde om ny, mulig butik

Publiceret: 08.12.2016 10:04 | Senest opdateret: 08.12.2016 10:06
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Henrik Sandvad
nim- Officielt er der 723 indbyggere i Nim, og cirka 200 af dem var onsdag aften mødt op i Nim Forsamlingshus.

Her havde Nim Fællesråd og dagligvarekæden Dagrofa inviteret til informationsmøde om at etablere en borger­ejet dagligvarebutik på anparter.

På mødet kunne de mange fremmødte blandt andet høre butikudviklingschefen i Dagrofa, Brian Videbæk, tale om kædens planer om at drive en Min Købmand i byen, hvis Nim-borgerne til gengæld vil løbe en risiko ved at investere i en moderne butiksbygning gennem et ejendomsselskab til en pris på fem til seks millioner kroner.

Butiksudviklingschefen i Dagrofa lagde ikke skjul på, at hvis man ønsker udvikling i landsbyerne, er man nødt til at skabe den selv. Han forventer, at en kommende købmandsbutik i byen vil kunne drive en omsætning på cirka 15 millioner kroner om året inklusive moms.

- Det behøver heller ikke stoppe dér. Butikken har potentiale til at omsætte for mellem 15 og 30 millioner kroner, hvis I vælger at handle der, og vi kommer med den rigtige butik og det rigtige sortiment, sagde Brian Videbæk.

Han lagde desuden vægt på, at en dagligvarebutik vil hjælpe med at fastholde huspriserne og gøre husene nemmere at sælge, men ud over de gulerødder var det også et spørgsmål om at sikre tilflytning til Nim.

Spørgsmål om økonomi
Det hele kræver dog, at borgerne er villige til at stille risikovillig kapital til rådighed i 20 år.

Nim Fællesråd jagter i øjeblikket minimum 2,7 millioner kroner i anpartskapital til butikken, mens resten skal finansieres gennem et realkreditlån.

For at hjælpe lånebevillingen igennem er Dagrofa villig til at lave en lejegaranti på mellem fem til ti år.

Netop økonomien i projektet var det, der var flest spørgsmål til i salen. Nogle ville vide omkring hæftelse, og hvad der skete, hvis butikken ikke kunne løbe rundt.

- Det er klart, at vi også holder øje med økonomien i det her. I hæfter ikke for andet end de anparter, I har købt. Hvis butikken ikke kan løbe rundt, så vil den ende med at gå konkurs. Men jeg kan love, at vi ikke kaster os ud i det her, hvis vi ikke føler, projektet kan bunde, sagde Børge Sørensen fra Nim Fællesråd.

Brian Videbæk Kristensen kunne dog oplyse, at et fastforrentet lån med ydelser og omkostninger igennem 20 år vil svare til den huslejeindtægt, som ejendomsselskabet vil tjene igennem huslejen fra købmanden.

Stor opbakning
Nim Fællesråd fik ved mødets slutning store klapsalver og opbakning til at fortsætte butiksprojektet, og ifølge fællesrådets formand har man nu frem til nytår til at samle de restende cirka to millioner kroner ind.

- Vi vil gerne trække en streg i sandet til nytår, da vi gerne vil holde et højt tempo fremadrettet. Vi synes, vi har fået en fantastisk opbakning her, og det var det, vi havde håbet på. Folk i Nim vil gerne det her, sagde Jens Pedersen efter mødet.

Han gjorde det samtidig klart, at det nu er sidste chance for at etablere en dagligvarebutik i Nim.

- Det er ikke den dagligvarekæde i Danmark, som vi ikke har spurgt to gange. Så der er kun denne her ene gang, hvis vi vil have en butik. Bolden er på vores bane, så det er nu, vi skal præstere, sagde Jens Pedersen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier