Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Nordhavnen, som den kan komme til at se ud, når området er fuldt udbygget. Rammelokalplanen angiver bl.a. højden på byggerier i de enkelte områder på Nordhavnen. Visualisering fra rammelokalplanen: arkitektfirmaet Rum
 Delområderne i rammelokalplanen. tegning fra rammelokalplanen
 Rammelokalplanen angiver bl.a. højden på byggerier i de enkelte områder på Nordhavnen. Her en visualisering af bygningshøjderne. Markant står det 20 etager høje tårn. Visualisering fra rammelokalplanen
 Nordhavnen, som den kan komme til at se ud, når området er fuldt udbygget. Rammelokalplanen angiver bl.a. højden på byggerier i de enkelte områder på Nordhavnen. Visualisering fra rammelokalplanen: arkitektfirmaet Rum

Flertallet trumfede plan igennem: Grønt lys for nye byggerier på Nordhavnen

Publiceret: 08.12.2016 19:15
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Et flertal i Horsens Byråds teknik- og miljøudvalg gav onsdag et foreløbigt grønt lys for en rammelokalplan for Nordhavnen, der, som navnet antyder, sætter rammerne for infrastrukturen og de kommende års mange byggerier i området.

Med det sandsynlige flertal i hus ved byrådsmødet på tirsdag kan potentielle investorer se, hvor og hvordan de kan placere deres penge i nye projekter på havnen.

Helt aktuelt baner rammelokalplanen vejen for bl.a. første etape af udgravningen af en kanal centralt på Nordhavnen. Arbejdet sættes efter planen allerede i gang til sommer.

Mødet i går var imødeset med spænding, ikke mindst i sejlklubberne på den yderste del af Nordhavnen, der i de seneste dage i Horsens Folkeblad har kritiseret planen, som, de mener, favoriserer boligbyggerier til stor skade for miljøet på lystbådehavnen.

LÆS: Sejlere i oprør: De føler sig forvist fra havnen til fordel for boliger

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance sagde god for, at byrådet kan sende rammelokalplanforslaget i høring, mens Venstres repræsentanter i udvalget først vil give deres stilling til kende på byrådsmødet på tirsdag.

Venstre foreslog på mødet bl.a. at friholde hele det areal, som klubberne på havnen i dag bruger til vinteropbevaring af både, men det ønsker flertallet ikke.

Ingen forringelser
Formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen (DF), understregede efter mødet, at der ikke er nogen i udvalget, der ønsker at forringe forholdene for sejlerne.

- Før mødet bad jeg om en opgørelse over, hvor stort et areal søsportsklubberne i dag har til deres aktiviteter. Tallet var 13.750 kvm, og når rammelokalplanen er vedtaget, har de mellem 13.000 og 14.000 kvm.

LÆS: Pilgaard til frustrerede sejlere: Tag det roligt

Derudover indrettes der en ø øst for lystbådehavnen, som også sejlerne får glæde af, og der indrettes en plint til parkering, også for sejlere. Jeg forstår faktisk ikke kritikken, sagde han.

Venstres gruppeformand, Martin Ravn (V), mener, at politikere og embedsmænd har forsømt at lytte til ønskerne fra de primære brugere af lystbådehavnen.

- Vi foreslår reelt bare, at vi trækker det, der svarer til 1,4 pct. ud af det samlede areal til boliger på Nordhavnen. Det er absurd, at man ikke vil tilgodese sejlerne for så lille et areal, konstaterer han.

Venstre ønskede også, at et kommende byggeri i forlængelse af det eksisterende boligbyggeri ved Langelinie skaleres ned fra seks til tre etager. Heller ikke det blev imødekommet af flertallet.

- På byrådsmødet vil vi formentlig stemme for at sende rammelokalplanen i høring, men vi vil seriøst overveje vores stillingtagen, hvis vi ikke derefter får ændringer med i planen til fordel for sejlerne, sagde han.

LA fik ændringer med
Dan Ingemann Jensen (LA) havde også flere ændringsforslag med til udvalgsmødet, og han havde mere held med at få sine ønsker igennem.

Han ønskede bl.a. en garanti for, at de røde huse ved vinteropbevaringspladserne, som er lejet ud indtil 2025, ikke bliver eksproprieret inden da.

Dan Ingemann Jensen fik også en garanti for, at den kunstige ø bliver på mindst 6000 kvm, at søsporten/borgere får adgang til mindst 9000 kvm, og at der sikres 500 offentlige p-pladser på havnen i forbindelse med søsportsstævner.

- Jeg er nu tryg ved, at forholdene for sejlerne er i orden. Det kan jeg kun være tilfreds med. Det en fantastisk, visionær plan, konstaterer han.

LÆS: Beboere på Langelinie bakker frusterede sejlere op i kritik

Seneste web-tv


  Seneste gallerier