Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Døgn-servicering er ikke noget, kunderne nødvendigvis selv efterspørger, lyder det fra formand Hanne Kærgaard Mathiasen fra HK Handel Sydjylland. Foto: Michael Svenningsen
 Døgn-servicering er ikke noget, kunderne nødvendigvis selv efterspørger, lyder det fra formand Hanne Kærgaard Mathiasen fra HK Handel Sydjylland. Foto: Michael Svenningsen

Fagforening kritiserer Bilka for at holde døgnåbent

Publiceret: 07.12.2016 19:22
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Kate Frank Pommer og Stine Lindharth Pedersen
Hos HK Handel har man frygtet, at butikkerne ville holde døgnåbent, for det giver dårligere vilkår for de ansatte.

Fagforeningen tror ikke på, at kunderne ønsker at handle hele døgnet, hvorfor den stiller sig skeptisk over for Dansk Supermarkeds døgnåbent i deres Bilka-varehuse i hele december.

- Min erfaring fra detailhandlen siger mig, at de bare smører personalet lidt tyndere på. Det her resulterer ikke i øget beskæftigelse, men derimod ringere vilkår for vores medlemmer, siger Hanne Kærgaard Mathiasen, der er formand for HK Handel Sydjylland, som også dækker Horsens.

Hun mener, at det er en konsekvens af lukkeloven.

- Det var det her, vi frygtede: At vi nu skal til at servicere hinanden 24/7, siger Hanne Kærgaard Mathiasen.

Formanden frygter, at kunderne bliver lokket med gode tilbud til at handle på de skæve tidspunkter, og ikke fordi der er et behov fra forbrugernes side.

- Der er jo ikke tale om et større forbrug, men bare at de rykker omsætningen og laver et kunstigt forbrugsmønster. Ligesom da butikkerne begyndte at lave særlige tilbud om søndagen for at lokke folk derhen, siger Hanne Kærgaard Mathiasen.

For de ansatte bliver det svært at få familielivet til at fungere og få børnene passet, mener hun.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier