Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 En yderst tilfreds Hanne Sørensen, informationschef hos Peugeot Danmark, modtager her en lykønskning og et håndtryk for MKD-formand Ebbe Sommerlund. Kåringsfesten foregik i Marketenderiet i Valby torsdag aften og nat. Foto: Jesper Werge
 De fem finalister ved Årets Bil i Danmark 2017. Fra venstre er det Mercedes-Benz E-klasse, Seat Ateca, Alfa Romeo Giulia, Suzuki Baleno og vindermodellen Peugeot 3008. Foto: Jesper Werge
 En yderst tilfreds Hanne Sørensen, informationschef hos Peugeot Danmark, modtager her en lykønskning og et håndtryk for MKD-formand Ebbe Sommerlund. Kåringsfesten foregik i Marketenderiet i Valby torsdag aften og nat. Foto: Jesper Werge

Sulten løve fortærede Årets Bil-titel

Publiceret: 02.12.2016 06:54 | Senest opdateret: 02.12.2016 06:55
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Kort

  X

  Annonce

  Klik på annoncen for at forstørre den
  For 49. gang i historien har Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) kåret den i øjeblikket bedste bil på markedet.

  Torsdag aften blev det således officielt, at Peugeot 3008 kan smykke sig med den attraktive titel Årets Bil I Danmark 2017.

  Den franske model var ellers oppe mod et par stærke kombattanter i form af henholdsvis Alfa Romeo Giulia og Mercedes-Benz E-klasse, men efterhånden som afstemningen og aftenen skred frem, gled især den tyske model bagud af dansen.

  En sjælden succes
  Og til sidst måtte også det italienske stjerneskud, der ellers har høstet massive roser i pressen, give fortabt over for den kompakte løve.

  På et tidspunkt under stemmeoptællingen, der foregik på bedste Melodi Grandprix-manér, var Alfa Romeo-vognen ellers i front for konkurrencen, og den danske importør, der var mødt talstærkt frem til kåringsfesten i Valby, øjnede da også en sjælden succeshistorie.

  Samme importør står også bag Fiat, og det er ikke just fremadstormende salgstal, der præger de to italienske brands i disse år. Fiat har faktisk rekorden i Årets Bil-sammenhæng med ialt ni sejre ud af 49 mulige. Alfa Romeo har vundet to gange tidligere - senest i 1998 med den populære 156.

  Peugeot’en trak fra
  Men det blev ved en lang næse til Alfa Romeo, for da samtlige 550 point fra de 22 jurymedlemmer - der alle ernærer sig som motorjournalister - var fordelt, havde 3008 distanceret sig med 18 point ned til Giulia.

  En fjerde bilmodel, Seat Ateca, formåede endda at slutspurte sig til en tredjeplads, og efterlod dermed den dyre E-klasse som nummer fire. Suzuki Baleno blev nummer fem i kåringen.

  Ved den indledende del af Årets Bil-kåringen, der foregik i oktober, deltog 21 forskellige bilmodeller, der alle er nye på markedet i 2016.

  Det er fjerde gang Peugeot kører med titlen - det skete senest i 2002, hvor 307 vandt kåringen.

  Seneste web-tv


   Seneste gallerier