Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Denne gamle ejendom på Fillerupvej bliver snart revet ned. Foto: Carina Mayner
 Gabrielle Bense har i mange år været nabo til den gamle gård på Vads Møllevej 4 i Sondrup. Nu bliver den gamle ruin endelig jævnet med jorden. Faktisk begyndte et nedrivningsfirma på arbejdet allerede i denne uge.Foto: Carina Mayner
 Bygningen på Vads Møllevej 19A ligger i naturskønne omgivelser ved Sondrup. Stedet har dog været ubeboet i mange år og er gået helt i forfald. Foto: Carina Mayner
 
 Denne gamle ejendom på Fillerupvej bliver snart revet ned. Foto: Carina Mayner

Her er det slut med at rive bygninger ned for statens penge

Publiceret: 01.12.2016 14:33
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Efter at have stået ubrugte hen i adskillige år vil tre ejendomme indenfor de næste måneder blive jævnet med jorden. Dermed er de sidste penge fra den såkaldte nedrivningspulje brugt.

Og der kommer ikke flere - i hvertfald ikke foreløbig, fortæller bygningskonstruktør Kenneth Kjer Bergenhagen fra Odder Kommunes tekniske afdeling.

- Odder Kommune fik både i 2014 og 2015 en halv mio. kr. fra Nedrivningspuljen mod, at kommunen selv skød 300.000 andre kr. ind hvert af de to år. Det førte til, at vi i 2015 kunne rive den gamle møbelforretning i Over Randlev delvist ned. Nu skal vi så til at bruge pengene fra 2015, og de kommer til at gå til nedrivning af tre ejendomme, siger han.

Resten af møbelbutik
De tre ejendomme er Fillerupvej 41 samt to bygninger på Vads Møllevej i Sondrup. Den ene er den store gamle gård midt i byen, nærmere betegnet Vads Møllevej 4, mens den anden ligger på Vads Møllevej 19A.

De tre bygninger skulle ifølge Kenneth Kjer Bergenhagen kunne jævnes med jorden for de 800.000 kr., der er tilbage. Teknisk udvalg har desuden meddelt forvaltningen, at man forventer, at der også bliver penge til at rive resten af møbelbutikken på Balshavevej i Over Randlev ned.

- Vi har i øjeblikket opgaven ude i et samlet udbud. Går det som forventet, vil et nedrivningsfirma rive det første hus ned allerede før jul. Herefter vil de andre huse blive jævnet med jorden så hurtigt som muligt, siger bygningskonstruktøren, der dog ikke vil love, at alle huse er væk før til marts.

Ejernes ansvar
Formanden for teknisk udvalg, Elvin Hansen (S), beklager, at Odder Kommune ikke får andel i pengene fra den stærkt reducerede nedrivningpulje i 2017.

- Når den nu findes, havde jeg gerne set, at Odder Kommune havde fået penge fra puljen igen. På den anden side kan det måske føre til, at ejere af gamle ejendomme selv tager ansvar for deres bygninger og ikke lader stå til, fordi de forventer, at det offentlige rydder op efter dem. Det håber jeg i hvert fald, for der findes stadig en del ejendomme i Odder Kommune, som trænger til en oprydning, siger han.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier