Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Søren Uldum Sørensen (t.v.) 3333og Oliver Bjerremann Hermansen har kastet sig ud i deres første store filmprojekt med en science fiction-serie fra Brædstrup. Foto: Henrik Sandvad
 Søren Uldum Sørensen (t.v.) 3333og Oliver Bjerremann Hermansen har kastet sig ud i deres første store filmprojekt med en science fiction-serie fra Brædstrup. Foto: Henrik Sandvad

To 14-årige filmer sci-fi-serie

Publiceret: 27.11.2016 06:23
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Henrik C. Sandvad
En gal videnskabskvinde vil herske over jorden, og hun har nu udviklet en maskine, hvor hun kan hjernevaske og få kontrol over menneskene.

Det er nu op til tre børn med magiske kræfter, Frederik, Amanda og Storm, at redde menneskeheden og finde deres forældre, som også er blevet fanget af den onde videnskabskvinde.

Nogenlunde sådan er essensen i den fortælling, som over de kommende uger vil udspille sig i gaderne i Brædstrup.

Her er de to 14-årige skoleelever Søren Uldum Sørensen og Oliver Bjerremann Hermansen fra Brædstrup Skole i gang med at optage en science fiction-serie.

De to har i det seneste års tid brugt en stor del af deres fritid på at skrive et manuskript, og fra søndag går optagelserne i gang i midtbyen.

Serien bliver på 10 episoder, som varer cirka 10-20 minutter pr. afsnit.

- Vi kan begge godt lide at skrive tekster og lave skuespil. Vi synes, det kunne være interessant at skrive noget fra vores hjemby, og så er science fiction-verdenen bare et helt fantastisk univers, siger Søren Uldum Sørensen.

Fortid i musicals
Hverken Oliver Bjerremann Hermansen eller Søren Uldum Sørensen er ukendt med film og skuespil.

De er begge tilknyttet Komediehuset i Horsens og har optrådt i musicals og i reklamer. Derudover har Søren Uldum Sørensen medvirket som statist i tv-serien Dicte, som har været vist på TV2.

Både Oliver Bjerremann Hermansen og Søren Uldum Sørensen har mange kasketter på i deres hidtil første filmprojekt, hvor de både er manuskriptforfattere, skuespillere og instruktører.

- Så vi har meget at se til, siger Søren Uldum Sørensens med et grin.

Deres sci-fi-serie er en relativ stor produktion med 19 skuespillere, og i alt er der omkring 30 involverede.

- Vi kender heldigvis mange skuespillere, som gerne vil være med. Vi optager måneden ud, og håber på, at vi kan være færdige omkring marts eller april. Det tager også lidt tid at redigere filmen og lave special effekts, siger Oliver Bjerremann Hermansen.

De to drenge har selv skudt lidt penge i filmprojektet, som har et budget på cirka 3000 kroner.

- Vi har tænkt os at lave en åben afslutning på serien, så hvis den bliver godt modtaget af publikum, overvejer vi at lave en sæson to, siger Søren Uldum Sørensen.

Vil gerne være skuespiller
De to drenge planlægger at lægge serien på Youtube og på Facebook-gruppen ”Det sker i Brædstrup”, når de 10 afsnit er færdige.

Mens filmprojektet mest er en sjov fritidsbeskæftigelse for Oliver Bjerremann Hermansen, vil Søren Uldum Sørensen gerne bruge filmen til at få bedre rodfæste som skuespiller.

- Jeg kan godt lide teaterverdenen, og på sigt kunne jeg godt tænke mig at blive skuespiller eller instruktør. Lige nu håber jeg bare, at folk kan lide serien, siger Søren Uldum Sørensen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier