Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Selvom minderne fra dengang måske er en anelse uskarpe, er Thomas Bendixsen sikker på, at mange som ham gerne vil have et gå i byen-sted i Tørring, hvor man som i gamle dage kom hinanden ved og tog en ærlig snak og en dans i stedet for at skrive til hinanden på Facebook.FOTO: MORTEN PAPE
 Tørringhus inklusive diskoteket, der i 1979 blev indrettet i den tidligere hestestald, skal rives ned i det kommende år. FOTO: MORTEN PAPE
 Et enkelt minde fra Jofi-tiden findes stadig på diskoteket, der siden årtusindskiftet bl.a. har heddet Mirage, Tordenskiold og Dundee. FOTO: MORTEN PAPE
 Selvom minderne fra dengang måske er en anelse uskarpe, er Thomas Bendixsen sikker på, at mange som ham gerne vil have et gå i byen-sted i Tørring, hvor man som i gamle dage kom hinanden ved og tog en ærlig snak og en dans i stedet for at skrive til hinanden på Facebook.FOTO: MORTEN PAPE

Her skal holdes fest som i gode gamle dage, inden diskoteket rives ned

Publiceret: 26.11.2016 16:54
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Lugten er præcis, som den var engang. Måske er der ikke helt så meget røg i luften, men lugten af øl og sprut er mindst lige så nærværende, som gulvet er klistret.

De seneste to uger har Tørrings Diskotek Dundee haft en ny bestyrer ved roret. 35-årige Thomas Bendixen er manden, der med kort varsel er trådt til for at holde Tørrings diskotek åbent, efter den tidligere bestyrer pludselig forlod stedet.

- Vi har altid haft en tradition for at mødes på diskoteket og drikke en øl til jul. Men da jeg hørte, at det måske ikke kunne lade sig gøre, fordi stedet ville lukke, ringede jeg straks til ejeren, fortæller Thomas Bendixsen.

Laver gensynsfest
Han er født og opvokset i Tørring, har tidligere været bartender på Åstuen og er i dag selvstændig med et eventfirma.

Ambitionen med bestyrer-tjansen er at bringe Jofi-ånden fra 1980’erne og 1990’ernes diskotek i Tørring tilbage. Det vil Thomas Bendixen bl.a. gøre ved at omdøbe kælderen til Jofi-kælderen, spille 80’er- og 90’er musik og hæve aldergrænsen til plus 21 om lørdagen.

Samtidig lægger han op til den helt store Jofi-genforeningsfest lørdag 17. december, hvor alle, der har gået i byen i Tørring de seneste 30 år, inviteres indenfor. Den dag vil der bl.a. blive serveret drinks som i gamle dage, deriblandt ”Sort Svin”, som Thomas Bendixsen er godt i gang med at fremstille ud af tyrkisk peber og vodka. Det sælges ikke længere.

Mangler sted at mødes
- Der er selvfølgelig en del nostalgi over det, men jeg vil også bare gerne give det lidt ældre publikum en mulighed for at komme i byen uden at risikere at falde over en skoletaske, siger han.

- Jeg tror, Tørring mangler et sted, hvor folk kan mødes og socialisere, få en fredags-øl og holde tipslørdag, i stedet for kun at sidde derhjemme og følge med i vennernes liv over Facebook, lyder det fra Thomas Bendixsen.

At bygningens, ejer Christian Møller, har til sinds inden længe at lade Hedensted Kommune rive diskoteket og Tørringhus ned til fordel for et punkthus-byggeri, slår ikke Thomas Bendixsen ud af kurs.

Han håber, at han - inden bygningen væltes - kan få diskoteket så godt op at køre, at det også vil kunne leve videre et andet sted i Tørring.

- For mig handler det meget om at modvirke ensomhed. At give folk et sted, hvor der er nogen at snakke med, og hvor man ikke føler sig alene, lyder det fra Thomas Bendixsen.

Indtil videre har små 300 personer på Facebook vist deres interesse for at deltage i genforeningsfesten 17. december.

Konceptet med Jofi-kælderen blev taget godt imod i sidste weekend, da Thomas Bendixsen vurderer, at omkring 150 personer var forbi.

Alkoholbevilling m.m. står fortsat i Christian Møllers navn.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier