Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Dansk Byggeri opfordrer især bykommunerne til at være fremme i skoene, så der tages højde for fremtidens boligbehov. Arkivfoto: Morten Marboe
 Dansk Byggeri opfordrer især bykommunerne til at være fremme i skoene, så der tages højde for fremtidens boligbehov. Arkivfoto: Morten Marboe

Se de lokale tal: Der skal bygges tusindvis af boliger i de kommende år

Publiceret: 23.11.2016 12:02
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Håndværkere og arkitekter får travlt i Sydøstjylland i de kommende år. Landsdelen er blandt de områder, der får flest nye indbyggere, og det smitter af på behovet for nye boliger, der kan skyde op i tusindvis.

En ny analyse fra Dansk Byggeri måler og vejer fremtidens boligbehov, og selv om der for tiden bliver talt om, at boligkøbere også bevæger sig ud i landdistrikterne, er det ifølge analysen primært byer, der får vokseværket at føle.

Næppe overraskende er det derfor især større kommuner som Horsens og Vejle, der ifølge Dansk Byggeri skal have udvidet boligmassen.

I Horsens Kommune bor der i dag cirka 87.700 indbyggere, og det tal ventes at være vokset med cirka 9100 i 2025. Omregnet til ekstra boliger svarer det til små 4700 ekstra.

I Vejle Kommune er indbyggertallet i dag 111.700 stigende med 7900 frem mod 2025. Det svarer til, at der bliver brug for godt og vel 4600 nye boliger, anslår Dansk Byggeri i analysen, hvor der bl.a. tages højde for de forskellige behov, forskellige aldersgrupper har.

”Nye byudviklingsområder skal sættes i spil tidligere i byerne, så boligmarkedet ikke kommer under pres. Ligeledes bør funktionstømte bygninger inddrages i planlægningen af byen og gives nyt liv, hvor bygningen er af tidssvarende kvalitet,” lyder en af anbefalingerne til kommunerne fra Dansk Byggeri.

Organisationen lægger også op til, at kommunerne skal se ”usentimentalt” på bygningsmassen i yderområder, så flere gamle, faldefærdige boliger bliver jævnet med jorden.

Nedenfor kan du se, hvor meget Dansk Byggeri vurderer, at boligmassen skal vokse i din by.

Læs hele analysen her.


Create bar charts

Seneste web-tv


  Seneste gallerier