Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Ole Davidsen har ikke brugt særlig lang tid på Asger Rasmussen, men det var nok til at stille den rigtige diagnose. Foto: Søren E. Alwan
 Ole Davidsen har ikke brugt særlig lang tid på Asger Rasmussen, men det var nok til at stille den rigtige diagnose. Foto: Søren E. Alwan

Læge: Patienter skal kunne gå direkte til specialister

Publiceret: 16.11.2016 16:33
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabet D. Hyttel
Det er ikke, fordi læge Ole Davidsen har brugt en stor mængde af tid på Asger Rasmussen fra Rask Mølle.

Det første møde tog blot fem minutter, og de to har talt sammen og mødtes et par gange, efter Asger Rasmussen fik sin diagnose.

- Jeg har måske brugt en time på ham, alt i alt, siger Ole Davidsen og understreger, at forløbet er ret usædvanligt.

Udenom systemet
Også fremgangsmåden er ret uortodoks og går imod, hvordan sådan noget normalt forløber. Normalt skal den praktiserende læge sende patienter videre til specialister, og der skal først laves indgående undersøgelser, før lægen bestiller scanninger.

- Det specelle ved Asger er, at hans tilstand er ret sjælden, og at der ikke er så mange, der har kendskab til den, siger Ole Davidsen, der har speciale i apopleksi.

Han mener som sådan ikke, der er gået noget galt i Asger Rasmussens forløb, selvom det har taget lang tid at finde den rigtige diagnose.

- Asger har haft forbløffende få symptomer og er en beskeden mand, så jeg kan ikke sætte en finger på, at nogen har begået en fejl. Men ved, at han er kommet til mig, har vi kunnet få lavet de rigtige scanninger og stillet den rigtige diagnose, siger Ole Davidsen.

Kompetent patient
Ole Davidsen er også medlem af regionsrådet for Venstre, og han mener, at Asger Ramsussen er et godt eksempel på, at sundhedssystemet skal til at tænke anderledes.

- Politisk set mener jeg, at vi skal tilskynde de kompetente patienter til at løse deres eget problem. Patienter i dag opsøger i høj grad viden, og hvis de har en idé om, hvad der er i vejen, skal de have lov til at opsøge specialister, siger Ole Davidsen.

Han anerkender, at det kan medføre problemer, hvis alle patienter bare kan opsøge specialister af egne kraft.

- Men hvis man har sin praktiserende læge med på sidelinjen som vejleder, så mener jeg, at vi skal have tillid til, at patienterne selv kan finde ud af, hvor skoen trykker, siger Ole Davidsen. hyttel

Seneste web-tv


  Seneste gallerier