Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Man kan sagtens både synge og danse på samme tid, når Dorte Nørgaard spiller til.Foto: Horsens Kommune
 Katrine Kaur synes, Valentin og de andre børn var superseje til at optræde.Foto: Horsens Kommune
 Man kan sagtens både synge og danse på samme tid, når Dorte Nørgaard spiller til.Foto: Horsens Kommune

Horsens-børn lukkede kulturkufferten med en sej fest

Publiceret: 02.11.2016 18:02
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Chr. Rimestad
”Jørgen, Jørgen jyde, sejled’ i en gryde,” råber en kæmpe børneflok i multisalen på Langmarskolen, imens forældrene ser på.

Børnene fra børnehaverne i Vestbyen og Søndermark er i gang med at vise deres forældre alle de seje ting, de har lært under projektet Kulturkufferten. Sang, dans, trommeslagning og rim og remser er noget af det, de har fået med sig det seneste år.

De mange børn fra Daginstitution Søndermark og Børnegårdens Børnehave har arbejdet med deres helt egen kulturkuffert med bøger, film og dukketeater og et kulturpas til en masse lokale aktiviteter.

- Børnene har været ude at besøge kulturinstitutionerne. De har hørt gode historier, set teater, sunget, spillet musik og danset. De har bl.a. mødt vores lokale forhistorie på Middelalderfestivalen, fået svendebrev som nisser på Industrimuseet, og de har mødt kunsten på Horsens Kunstmuseum og selv arbejdet med former og farver, fortæller Marianne Bjergø fra Horsens Bibliotek.

Et godt indblik
Projektet er nu ved vejs ende, og det kulminerede forleden i en stor afslutningsevent, hvor bl.a. musikeren Dorte Nørgaard sang og lavede rytmik med alle børnene.

Katrine Kaur, mor til Valentin på fire år fra Daginstitution Søndermark, synes, at børnene har fået rigtig meget med sig.

- De har fået indsigt i en masse spændende kulturtilbud, som vi forældre måske ikke er så gode til at benytte i hverdagen. Det var rigtig godt at få indblik i, hvad de har oplevet og lært. Jeg synes, de har nået meget. Og Valentin har glædet sig til at vise os det.

Marianne Bjergø tager over:

- Ud over at give nogle gode, fælles oplevelser er projektets formål at styrke børnenes sprog og deres sociale og personlige kompetencer. Det har ført til mange gode og sjove snakke både i daginstitutionen og hjemme sammen med forældrene. Børnenes sprogudvikling er blevet støttet, og både børn og voksne har været glade for aktiviteterne.

Kulturkufferten er et projekt under Kulturstyrelsen. Horsens Kommune har deltaget som en af i alt ni kommuner.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier