Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Marie Dahl er kortvarigt hjemme i Fredericia, hvor hun i moderens rækkehus på Langesøvej gør klar til rejsemesse i København denne weekend. Hun er faldet pladask for det lille kongedømme Swaziland, som hun på mange måder mener minder om Danmark. Foto: Mads Hansen
 En uddannelse til biolog efter gymnasietiden i Fredericia tog lidt længere tid end planlagt. Der var så meget andet Marie Dahl skulle nå, men i sidste øjeblik fik hun skrevet sit speciale og fik sin kandidatgrad fra Københavns Universitet. Nu omsætter hun biologi i praksis, når hun er guide i bushen for eventyrlystne gæster. Foto: Mads Hansen
 Marie Dahl er kortvarigt hjemme i Fredericia, hvor hun i moderens rækkehus på Langesøvej gør klar til rejsemesse i København denne weekend. Hun er faldet pladask for det lille kongedømme Swaziland, som hun på mange måder mener minder om Danmark. Foto: Mads Hansen

Marie droppede jobbet: Nu er hun guide blandt Afrikas vilde dyr - og du kan komme med i bushen

Publiceret: 24.10.2016 19:15
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
En uddannelse til biolog har ad skæve veje ført den 34-årige Marie Dahl tusindvis af kilometer hjemmefra og over i rejsebranchen.

- Jeg har boet i det sydlige Afrika on/off de sidste 15 år. De sidste seks år har jeg boet fast i Swaziland, hvor jeg regner med at blive boende, fortæller Marie Dahl.

Solgt til Afrika
Hun er en af dem, der kan skrive under på en gang Afrika altid Afrika. Siden hun med sin mor drog til Sydafrika for at besøge sin moster for 15 år siden, så har hun vidst, at Afrika er hendes andet fædreland.

- Det er så smukt, og befolkningen elsker jeg. De er utrolig venlige og åbne. Jeg har aldrig følt mig bange, siger Marie Dahl.

Hun har mødt mange skeptiske kommentarer til, at hun alene valgte at rejse til Sydafrika gentagne gange og med en bachelor i baghånden valgte et sikkert job i Zoo København ud med en feltforsker-stilling i Swaziland.

- Jeg havde fået stillingen i Zoo, men da jeg gik gennem parken på vej ud, gik det op for mig, at det kunne jeg ikke. Jeg måtte ud til dyrene, hvor de lever. Tilfældigvis var der et job som leder af en forskningsstation slået op. Det søgte jeg - og fik det, siger Marie Dahl.

Forskning på feltfod
Forskningsstationen lå afsides. Alle boede i telte og feltstationens udstyr måtte opbevares i en trailer og under et simpelt tag.

- Jeg var leder af en forskningsstationen, hvor studerende fra hele verden kom for at lære om feltteknikker og om den afrikanske bush. Det var min indgang til Swaziland, og jeg faldt pladask for landet, fortæller hun over en kop kaktus-te i sit barndomshjem i Erritsø.

Rejser til fods
Hun er kortvarigt hjemme for at deltage i en rejsemesse i Øsknehallen i København i den kommende weekend.

- Jeg startede mit eget rejseselskab, Dust and Boots, i 2013 for at udleve en drøm om at tilbringe mere tid i den vilde natur og samtidig kunne leve af det. Jeg er uddannet guide i Sydafrika, og har tilbragt det meste af min studietid i Århus som guide i Skandinavisk Dyrepark. Jeg guider selv alle mine ture, hvilket giver kant i forhold til mange andre rejseselskaber, siger hun.

Det er små selskaber på mellem to til højest otte personer, hun byder velkommen i bushen. Gæsterne vandrer i bjergene i Swaziland, og blandt de vilde dyr i Kruger National Park.

- I år lancerer vi nye ture blandt andet en virkelig hård 90 kilometers gennemvandring af verdens anden største kløft, Fish River Canyon, i Namibia og hvaltur langs med kysten i Sydafrika, fortæller den eventyrlystne single, der har lejet sig ind i et lille hus ved en farm i Swaziland.

Rejst i 42 lande
Men selv om hun har rejst i 42 lande over hele verden, så er det på den afrikanske bush blandt de vilde dyr og gerne til fods, at Marie føler sig i sit es.

- De gæster, jeg indtil videre har haft med på tur, er typisk folk, der har rejst meget, og gerne vil opleve noget ud over det sædvanlige. Den mest populære tur er et 14 dages ophold, hvor vi først rejser fra nord til syd i Swaziland og så slutter med fire dage til fods i det fantastiske reservat Kruger Parken i Sydafrika, siger Marie om turen, der bringer gæsterne til små landsbyer ind i hytter hos lokale og helt tæt på løver, bøfler, elefanter og giraffer.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier