Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Foto: Palle Herløv
 Man skal træde varsomt, hvis man bevæger sig ind gennem porten og mod bygningernes baggårde. Mange års forfald har sat sit præg. foto: palle herløv
 Porten indtil Vestergade 12 holder ikke mange ude i øjeblikket. Nogle skader er flere år gamle, andre stammer fra branden i september. Dengang antændte to brande - en i hver bygning - på samme tid, og politiet vil ikke udelukke, at de var påsatte. foto: palle herløv
 Døren indtil Vestergade 10 mangler, og der er derfor fri passage ind i ejendommen. Indenfor er der omfattende sodskaber fra branden, mange glasskår og en stor mængde affald, der har hobet sig op gennem de år, bygningen har stået tom. foto: palle herløv
 Foto: Palle Herløv
 Foto: Palle Herløv
 Foto: Palle Herløv
 Foto: Palle Herløv
 Foto: Palle Herløv
 Foto: Palle Herløv

Brændte huse i Vestergade mangler afspærring

Publiceret: 19.10.2016 18:36
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
I øjeblikket kan nysgerrige borgere frit gå ind i bygningerne på Vestergade 10 og 12 i Horsens.

Det anbefales dog ikke, at man giver sig i kast med det. Ikke alene vil det kunne betegnes som ulovlig indtrængning, det kan også betegnes som potentielt farligt, husenes tilstand taget i betragtning.

De to bygninger brændte onsdag 28. september i år, og i den forbindelse blev dørene sparket ind af brandvæsnet, men siden da er der hverken blevet sat nye døre eller andre former for afspærring op. Man kan derfor frit fra gaden og ind i husene, som både er prægede af den nylige brand og flere års forfald, og det er ikke hensigtsmæssigt, vurderer direktøren for Service og Beredskab - Brandvæsnet.

- Fornuftige voksne vil nok holde sig fra det, men et barn kunne godt synes, at det er interessant at komme derind, siger direktør Dennis Ottosen.

Den ender hos ejeren
Branden opstod kl. 14, og få timer senere havde brandvæsnet fået bugt med ilden.

Dagene efter undersøgte politiet stedet, hvorefter det blev overdraget tilbage til ejeren, og det er dennes ansvar at sørge for, at bygningen er forsvarligt afskærmet, forklarer Dennis Ottosen.

- Vi gør mange gange det, at når vi er færdige, at vi overdrager en bygning til politiet. I nogle tilfælde kan kommunens byggesagsafdeling også være inde over, men det ender altid hos ejeren. Det er ejerens ansvar, siger han.

Ejer: Bliver snart ordnet
Vestergade 10 og 12 er ejet af horsens Boligrenovering ApS, og her forklarer indehaver Erik Bech, at han er bevidst om den manglende afspærring, og at der snart vil blive gjort noget ved det.

- Selvfølgelig skal der gøres noget ved det. Der er bare noget formalia, der skal på plads først, og der skal tages stilling til nogle forsikringshensyn. Den person, der skal tage sig af det, er på ferie lige nu, men det vil snart blive ordnet, siger Erik Bech.Seneste web-tv


  Seneste gallerier