Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Endnu er det ikke muligt at køre uhindret ind til Remmerslund fra Hovedvejen.Foto: Martin Ravn
 Den korte vej fra Hovedvejen til henholdsvis Cycleworld samt Dyr og Fritid er igen farbar - men den mellemliggende periode på knap fem måneder har kostet kunder - mange kunder.Foto: Martin Ravn
 Endnu er det ikke muligt at køre uhindret ind til Remmerslund fra Hovedvejen.Foto: Martin Ravn

Kunderne blev væk: Kloakkaos har kostet butikker dyrt

Publiceret: 11.10.2016 19:08
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Lennart Poulsen
Hver dag i mere end en måned var det det samme bedrøvelige syn, cykelforretningen Cycleworld og specialbutikken Dyr og Fritid på hjørnet af Hovedvejen og Remmerslundvej i Hedensted indtil for nylig kunne opleve.

Den ene kunde efter den anden forsøgte forgæves at finde en vej til at svinge bilen ind, men gang på gang måtte de opgive ævred og vende om igen. Den eneste vej derind var nemlig gravet op, adskillige tunge maskiner blokerede den ufarbare grusvej, og indgangen var suppleret med et ”indkørsel forbudt” skilt.

Dage uden kunder
Konsekvensen har været flere dage helt uden kunder, og den mistede omsætning kan gøres op med mange nuller bag sig.

- I forhold til september sidste år mangler vi 200.000-300.000 kr., og de næste måneder forventer vi at ligge 20 pct. under normalen. Når kunderne ser sådan et kaos, venter de naturligvis ikke flere minutter på, at maskinerne får gjort plads. Og hvis man næsten fem uger i træk er tvunget til konkurrenterne og har opbygget et forhold dér, kommer kunderne ikke automatisk tilbage igen med det samme, siger butikschef Charlotte Poulsen fra Dyr og Fritid.

Samme sang lyder fra naboen. Søren Fabricius havde netop overtaget Cycleworld pr. 1. september, og han havde ganske andre forventninger til sin første måned som butiksejer. Han har kun en enkelt september at sammenligne med, da butikken kun er godt et år gammel, men allerede i den helt spæde begyndelse var omsætningen op mod 30 pct. højere.

- Der har været dage, hvor vi ikke engang selv kunne komme ind, og så er det klart, at kunderne også vender om. Jeg kunne stå i døren og tydeligt se, hvordan næsten alle kunderne vendte om. Af samme grund har jeg udskudt mine kampagner og tilbud - det er jo spildt, hvis kunderne alligevel ikke kan komme herind, siger Søren Fabricius.

En dag blev til en måned
Problemerne begyndte helt præcis torsdag 25. august i forbindelse med kloakseparering i området.

I første omgang lød meldingen fra bygherren Hedensted Spildevand ifølge Anders Madsen, ejer af Dyr og Fritid, at forretningen blot ville blive berørt af arbejdet en enkelt dag - maksimalt halvanden. Derfor droppede han planer om at etablere en ny midlertidig indkørsel fra Hovedvejen.

Men først tirsdag i sidste uge var der lagt asfalt i det lille område fra Hovedvejen og ind mod Remmerslund. Maskinerne fortrak til den anden side af Hecovej, hvorfra vejen fortsat er spærret.

- Fra dag et begyndte kunderne at komme tilbage igen, så det er helt klart, hvor stor betydning det har haft. Nu kan jeg selvfølgelig håbe på en lille flaskehals, så november kommer til at slå alle tænkelige rekorder, men jeg frygter, at kunderne i mellemtiden har fundet et andet sted at få lavet deres cykler, siger Søren Fabricius.

Glem erstatning
Ingen af de to ramte butikker stiller sig kritisk over for de folk, der er sat til at udføre arbejdet på Remmerslundvej. Til gengæld mener de, at det er på sin plads, at Hedensted Spildevand yder erstatning for en del af den tabte fortjeneste.

Særligt med tanke på, at de ikke føler, der i planlægningsfasen er taget hensyn til deres butikker. Svaret har de dog allerede fået i form af et rungende nej.

- Vi giver meget gerne plads for udvikling, men der skal også være en rimelighed i det. Når der ikke bliver taget hensyn, og vi bliver generet så meget, burde der være mulighed for at søge erstatning. Hedensted Spildevand ved simpelthen ikke, hvor hårdt det rammer - eller også er de fløjtende ligeglade, slutter Anders Madsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Hedensted Spildevand.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier