Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Akkurat som de kendte skateboards kan fingerboards være farverige og udsmykkede. De små tingester har været kendt siden 80’erne. Fordelen er, at de ikke kræver et stort skateranlæg; en køkkenvask kan sagtens gøre det ud for bane. Foto: Wikipedia
 Store blade fra hvidkål og en krydret fars af svin og kalv. Resultatet er kåldolmer, der ofte stod på madplanen i 50’ernes køkkener. Arkivfoto
 Akkurat som de kendte skateboards kan fingerboards være farverige og udsmykkede. De små tingester har været kendt siden 80’erne. Fordelen er, at de ikke kræver et stort skateranlæg; en køkkenvask kan sagtens gøre det ud for bane. Foto: Wikipedia

Fingerboarding, retromad og laser-pistoler på programmet i efterårsferien

Publiceret: 11.10.2016 16:37
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Chr. Rimestad
Savner du kåldolmerne? Og den forlorne hare? For slet ikke at tale om mørbradgryden med kartoffelmos...

Så er der gode nyheder. For når Industrimuseet i Horsens i næste uge byder indenfor til efterårsferie, bliver det med retromad hos både mostrene i arbejderboligerne og i Café Gaslight.

Læs også: Overblikket: Masser af ferie-tilbud

Museet er bestemt ikke alene om at række hånden frem mod lokale børn og deres voksne. Mange andre steder er der (som det fremgår af sideartiklen) ferietilbud - og også i den mere moderne afdeling. Som f.eks. på Fængslet, hvor der står både Fingerboard Jam og lasergames på programmet.

Citronfromage
Industrimuseet folder som vanligt et større program ud allerede fra på lørdag.

Museet på Gasvej viser i øjeblikket særudstillingen ”Vi ses i Brugsen”, som markerer Coops 150 års jubilæum.

Coops forlag Samvirke har som sit bidrag til jubilæet bl.a. udgivet en kogebog med kendre generations-retter, og det er her, såvel mostrene som Café Gaslight henter inspiration. Så til kåldolmerne og den forlorne hare føjer sig bl.a. pariserbøf og citronfromage. Alt det, som stod på bordet, da morfar var dreng - og som formentlig vil få mange morfædre til at kigge omkring cafeen, måske i selskab med børnebørnene.

De kan samtidig kigge rundt i museets mange værksteder, der vil være bemandede, de kan besøge den gamle skolestue, og børnene kan folder sig ud i et bolsjeværksted.

Bane i arresten
Fra kåldolmerne er der lidt af et spring til Fængslets Fingerboard Jam.

Her handler det om skateboards i mini-udgave, hvor man med fingrene kan udføre nogle af de samme tricks som de rigtige skateboardere. Fængslet har etableret en bane i Arresten, og alle, der har lyst, kan på lørdag dyste, blot man tilmelder sig. Vil du nøjes med at kigge på, kan du bare komme.

Arrangementet med lasergames er henlagt til de mange kvadratmeter i Magasinet. Her kan du også bare møde op. Deltagerne deles i hold, der skal kæmpe mod hinanden med laserguns.

Og som Fængslet siger i sin invitation: ”I modsætning til paintball er det helt ufarligt, og det gør ikke ondt at blive ramt.”

Seneste web-tv


  Seneste gallerier