Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Legeland i Hospitalsgade i Horsens har i årtier været en del af Legekæden, men fra nytår kommer der nyt kædeskilt på facaden.arkivfoto
 Legeland i Hospitalsgade i Horsens har i årtier været en del af Legekæden, men fra nytår kommer der nyt kædeskilt på facaden.arkivfoto

Legeland trækker sig fra Legekæden

Publiceret: 23.09.2016 10:56
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Legeland i Horsens har med virkning fra årsskiftet meldt sig ud af det frivillige kædesamarbejde Legekæden.

Ifølge dagbladet Børsen har 14 af i alt 44 butikker valgt at trække sig fra samarbejdet.

Indehaver af Legeland i Horsens, Søren Nielsen, bekræfter, at Horsens-butikken er en af de 14.

- Vi og kæden er gået lidt skævt af hinanden. Der har været for mange situationer, hvor vi vil forskellige ting, siger han om baggrunden.

Søren Nielsen er anden generation i Hospitalsgades legetøjsbutik, som forældrene, Peter og Karen Nielsen, åbnede i 1979.

- Mine forældre har været med i kæden siden 1989, så efter så mange år har det selvfølgelig været en hård beslutning, siger han.

Svært med ny ledelse
Legekæden blev dannet i 1984 som en fusion af to mindre kæder, Legetøjskæden og Legeringen. I 2013 blev Legekæden opkøbt af det noget større Index Retail, der også er kædekontoret bag Bog & Ide.

- Vores kæde fungerede til at begynde med mest som en lille gadeforening. Måske en lidt uprofessionel kæde, hvor der var i omegnen af tre mand på et kontor, selvom vi var 60 butikker, da vi var flest.

- Da vi blev en del af Index Retail, rykkede vi i 1. division med en kædestab på 135 mand, hr-afdeling og hele paletten, fortæller Søren Nielsen.

- Jeg vil sige, det var en svær ting at komme ind i en kæde med helt ny ledelse, der dels var vant til at arbejde med en bogkæde og dels styrede tingene på en anden måde end os.

- Om det er dårligere eller bedre, er ikke op til mig at definere. Men i hvert fald blev flere og flere af de større beslutninger lagt over i kædens ledelse, og for os var det nu kommet til, om vi ville lade os styre eller styre selv. Vi har truffet valget om det sidste, siger Søren Nielsen.

Ny kæde efter nytår
Den beslutning, mener han, vil komme kunderne til gode.

- Vi vil gerne ”back to basic” - dels hvor vi selv har fingrene med i tunge beslutninger, og dels hvor vi selv er herre over, hvilke varer vi vil have hjem. Og når kunderne efterspørger varer, vi ikke har, vil vi kunne reagere lynhurtigt og ikke vente på en beslutning fra kædens ledelse, fastslår Søren Nielsen.

Men den volumen, butikker i et kædesamarbejde opnår, har også fordele, når det kommer til service, drift og indkøb, understreger han, og derfor er der også et nyt kædesamarbejde i vente.

- Vi har heldigvis fundet sammen med nogle af de allerdygtigste legetøjsbutikker i Danmark. Vi er en lille gruppe, der har samme profil, samme vareflow og som har samme idé om, hvordan vores butikker skal drives. Vi vil lave et nyt koncept fra januar, afslører Søren Nielsen.

Han understreger samtidig, at butikken helt frem til nytår er en del af Legekæden.

- Kunderne kommer ikke til at opleve ændringer. Heller ikke når det gælder julegaver, der eventuelt skal byttes. De kan ligesom altid byttes i hele kæden, og de kan selvfølgelig byttes i Horsens både før og efter navneskiftet, fastslår han.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier