Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Lokalplanen for boliger ned til Nørrestrand omfatter tre lodsejere. Jens Munchs jord er den sydlige firkant på kortet. Illustration: Land & Plan
 Lokalplanen for boliger ned til Nørrestrand omfatter tre lodsejere. Jens Munchs jord er den sydlige firkant på kortet. Illustration: Land & Plan

Omstridt plan med flere boliger og byggegrunde får grønt lys

Publiceret: 25.08.2016 11:47
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ønsket om flere byggegrunde og boliger var tirsdag aften argumentet for, at Horsens Byråd vedtog den omstridte lokalplan, der giver mulighed for at bygge 50-60 boliger i op til syv meters højde ved Værvej i den nordvestlige del af Stensballe.

En plan, som den ene af områdets tre lodsejere, Jens Munck er stærk modstander af, fordi en realisering af den ifølge ham vil ødelægge den unikke natur i området. Samtidig betyder lokalplanen, at hans jord stiger i værdi, og det gør beskatningen af jorden også. Så for ham er lokalplanen en stor udgift.

Grundejerne i Griffenfeldtsparken er bekymrede for den øgede trafik på den smalle Værvej og sidevejene, som følger med de nye boliger.

- I Griffenfeldtsparken er beboerne bekymret for øget færdsel. I forvaltningen siger man, at det ikke vil betyde det store, men opstår problemet, vil vi tage det op. Der er ikke tvivl om, at sikkerheden for skolebørn skal være 100 pct., lovede Ole Pilgaard Andersen (DF), der er formand for teknik- og miljø-udvalget.

Ramt af regler
Flere understregede deres glæde over, at der ikke var tale om ekspropriation af jord i området som frygtet i starten.

- Der er ikke tale om ekspropriering her, og Jens Munch bestemmer selv, om der skal bygges på hans jord, lød det fra bl.a. fra Martin Ravn (V).

Ændringen af jordens status fra at ligge i landzone til byzone, som kommer til at koste i beskatning, kan de lokale politikere ikke ændre ved.

- Nogle gange er man ramt af regler og bureaukrati, lød det fra Dan Ingemann Jensen, (LA).

Trafikken havde i aftes alles bevågenhed.

- Vi holder skarpt øje med trafikken derude, lød det fra Niels Peter Bøgballe (S).

Han var ikke så bekymret for naturen ved Nørrestrand, som fik Enhedslisten til at stemme imod.

- Hvis man kommer lidt ned fra hesten, så tror jeg godt, man kan se, at man ikke ødelægger så meget for så mange, sagde Bøgballe.

Ole Pilgaard pointerede, at Naturstyrelsen ikke har indgivet indsigelse mod lokalplanen.

- Horsens by ligger helt unikt i kystnært område. I dag har vi ikke ret mange steder, vi kan bygge, og vi vil være gevaldig hæmmet, hvis vi ikke kan bygge i sådan et område som her.

Borgmester Peter Sørensen (S) glædede sig primært over, at nye familier giver udvikling og bidrager til fællesskabet.

DF’er gik enegang
To stemte imod - det var Enhedslistens Betina Steufer og DF’s Claus Kvist Hansen, som gik enegang hos sit parti, der har tre medlemmer af byrådet.

De havde hver sin forklaring.

- Jeg vil ikke være med til at pådutte en mand en værdiforøgelse, som han derefter skal betale skat af, lød det fra Claus Kvist Hansen.

Og så tog han indsigelserne fra beboerne i Griffenfeldtsparken meget alvorligt angående risiko for de bløde trafikanter.

- Af de årsager er jeg nødt til at stemme nej til lokalplanen.

Betina Steufer trak naturkortet og erklærede sig som klar modstander af mere byggeri ved Nørrestrand. Hun refererede bl.a. fra en af indsigelserne.

- Man kan kun sælge én gang, og det er arvesølvet, man sælger ud af her.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier