Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Steen Tue Bjerborg, her omgivet af skoleelever fra Nr. Snede og Ejstrupholm, er for nylig blevet ansat som projektleder for den kommende filmskole i Boest. Foto.:Søren Dybdal
 Steen Tue Bjerborg, her omgivet af skoleelever fra Nr. Snede og Ejstrupholm, er for nylig blevet ansat som projektleder for den kommende filmskole i Boest. Foto.:Søren Dybdal

Lokal filmskole kommer op i fart - starter op i efteråret 2017

Publiceret: 24.08.2016 18:40
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Foreningen Film Jyllands filmskole-projekt i Boest ved Nr. Snede er kommet op i omdrejninger igen. I denne uge blev der taget hul på et filmvalgfags-projekt med skoleelever fra 7. til 9. klasse fra folkeskolerne i Nr. Snede og Ejstrupholm. Eleverne skal lave deres egne film i et 14 uger langt forløb.

Samtidig er det egentlige filmskoleprojekt nu ved at blive sat på skinner. Baggrunden er, at der i september 2014 blev dannet en forening - ”Film Jylland” - der gik i gang med at gøde jorden for en filmskole, der skal have base ved CVP Film & TVs lokaler på Godthåbsvej ved Boest samt i Klovborg Kino.

Startfasen blev imidlertid noget længere, end initiativtagerne havde regnet med. Blandt andet, fordi Region Midtjylland og Ikast-Brande Kommune sidste år afventede en større konsulentrapport.

Nu er konsulentrapporten færdig, og konklusionen lyder, at der er basis for en midtjysk filmskole.

Ikke mindst har Ikast-Brande Kommune nu frigivet penge, så filmskole-foreningen for ganske nylig kunne ansætte en projektleder, der skal løbe filmskolen i gang.

Projektleder optimist
Projektlederen er den 51-årige Steen Tue Bjerborg, uddannet journalist og lærer, som blandt andet har arbejdet på det regionale tv- og produktionsselskab TV Trekanten i Vejle og Fredericia og på tv-produktionsselskabet Kanal 2 i København.

- Vi er nået så langt, at vi kan melde ud, at det første hold elever på filmskolen skal starte 1. september 2017. Vi har lagt et budget, der er baseret på et hold med 20 elever, som får en intensiv uddannelse på ni måneders varighed. Der er allerede kommet en del ansøgninger fra elever, og de passer godt ind i profilen. Vi vil gerne optage elever, der i forvejen har en del erfaring med filmmediet. Der bliver en egenbetaling for eleverne, men vi regner med, at det vil blive billigere end mange efterskoler, fortæller Steen Tue Bjerborg, der netop har re-designet filmskolens hjemmeside.

De kommende måneder skal bruges på at få ansat lærere og på at finde frem til filmskolens endelige form.

Ifølge Steen Tue Bjerborg er der flere muligheder. Eventuelt en model, der kan minde om produktions-skoler eller en model i stil med med mere frie og uafhængige uddannelser såsom Frontløberne og Kaospiloterne.

- Jeg tror virkelig på det her - ellers havde jeg jo aldrig søgt jobbet. Med filmskolen kan vi dække et uopfyldt befov for film-uddannelse her i det midt- og vestjyske område, understreger Steen Tue Bjerborg.

Ikast-Brande Kommunes nyansatte kulturkonsulent Carsten Hother Jensen ser også lyst på mulighederne for filmskolen:

- Nu er jeg jo ny i jobbet, men jeg kan i hvert fald sige så meget, at det her er smadderspændende, og at der er mange muligheder i det - både for Ikast-Brande Kommune og for erhvervslivet, lyder det fra Carsten Hother Jensen.

Man kan læse mere om filmskolen på skolens hjemmeside www.filmjylland.dk

Seneste web-tv


  Seneste gallerier