Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Det går fremad med dansk økonomi, og det betyder blandt andet, at det de senere år er blevet sværere at få besat alle stillinger på Jysks højlager i Uldum. Arkivfoto
 Det går fremad med dansk økonomi, og det betyder blandt andet, at det de senere år er blevet sværere at få besat alle stillinger på Jysks højlager i Uldum. Arkivfoto

Win-win situation: Jysk mangler ansatte - flygtninge mangler job

Publiceret: 04.02.2016 17:02
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Exclusive
- Der er tale om en ægte ”win-win”-situation i et nyt samarbejde mellem Jysk og Hedensted Kommune.

Virksomheden har netop budt otte flygtninge velkommen i en fuldtidspraktik - og det løser på én gang Jysks udfordringer med at få besat alle stillinger i lageret i Uldum og kommunens ditto med at finde praktikpladser til de mange nyankomne flygtninge.

- Vi forsøger ikke at tage stilling til det politiske. Men vi kan konstatere, at det bliver sværere at få besat vores stillinger på et tidspunkt, hvor vi har planer om at udvide vores lager. Samtidig har vi nogle flygtninge i Hedensted Kommune, som gerne vil arbejde, og på den måde kan de flyttes fra passiv forsørgelse til at kunne forsørge sig selv og betale skat. Det regnestykke er ikke så svært, siger Lars Grandt Rosendal, der er kommunikationsmedarbejder i Jysk.

Han har personligt været med til at interviewe nogle af de otte flygtninge, der i første omgang begyndte hos Jysk midt i januar.

Fra praktik til job
- Vi har valgt at have otte i praktik ad gangen. Fire på dagholdet og fire på aftenholdet. De har tilsammen en fuldtidsmentor i praktikperioden, og vi mener, at otte er et godt antal, hvis vi også skal sikre, at de bliver ordentligt integreret. Målet er, at vi kan flytte dem fra praktikken over i et ordinært job, når de er blevet gode nok til arbejdet, og så kan vi lade andre overtage deres praktikplads, så vi løbende får flere potentielle medarbejdere med i programmet, fortæller Lars Grandt Rosendal.

Han ved ikke, hvor mange af flygtningene, der ender med et fast job i Uldum, men han forventer, at nogle af dem vil ende i almindelige job på samme overenskomst som de øvrige ansatte.

Du kan læse hele historien i dagens avis eller her og nu ved at logge ind her på siden.
Log ind og læs hele artiklen

Bliv abonnent

Opret dig som som bruger og få adgang til alle artikler. Det kræver, at du har et abonnement hos Horsens Folkeblad.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier