Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Det går fremad med dansk økonomi, og det betyder blandt andet, at det de senere år er blevet sværere at få besat alle stillinger på Jysks højlager i Uldum. Arkivfoto
 Det går fremad med dansk økonomi, og det betyder blandt andet, at det de senere år er blevet sværere at få besat alle stillinger på Jysks højlager i Uldum. Arkivfoto

Win-win situation: Jysk mangler ansatte - flygtninge mangler job

Publiceret: 04.02.2016 17:02
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Exclusive
- Der er tale om en ægte ”win-win”-situation i et nyt samarbejde mellem Jysk og Hedensted Kommune.

Virksomheden har netop budt otte flygtninge velkommen i en fuldtidspraktik - og det løser på én gang Jysks udfordringer med at få besat alle stillinger i lageret i Uldum og kommunens ditto med at finde praktikpladser til de mange nyankomne flygtninge.

- Vi forsøger ikke at tage stilling til det politiske. Men vi kan konstatere, at det bliver sværere at få besat vores stillinger på et tidspunkt, hvor vi har planer om at udvide vores lager. Samtidig har vi nogle flygtninge i Hedensted Kommune, som gerne vil arbejde, og på den måde kan de flyttes fra passiv forsørgelse til at kunne forsørge sig selv og betale skat. Det regnestykke er ikke så svært, siger Lars Grandt Rosendal, der er kommunikationsmedarbejder i Jysk.

Han har personligt været med til at interviewe nogle af de otte flygtninge, der i første omgang begyndte hos Jysk midt i januar.

Fra praktik til job
- Vi har valgt at have otte i praktik ad gangen. Fire på dagholdet og fire på aftenholdet. De har tilsammen en fuldtidsmentor i praktikperioden, og vi mener, at otte er et godt antal, hvis vi også skal sikre, at de bliver ordentligt integreret. Målet er, at vi kan flytte dem fra praktikken over i et ordinært job, når de er blevet gode nok til arbejdet, og så kan vi lade andre overtage deres praktikplads, så vi løbende får flere potentielle medarbejdere med i programmet, fortæller Lars Grandt Rosendal.

Han ved ikke, hvor mange af flygtningene, der ender med et fast job i Uldum, men han forventer, at nogle af dem vil ende i almindelige job på samme overenskomst som de øvrige ansatte.

Du kan læse hele historien i dagens avis eller her og nu ved at logge ind her på siden.
Log ind og læs hele artiklen

Bliv abonnent

Opret dig som som bruger og få adgang til alle artikler. Det kræver, at du har et abonnement hos Horsens Folkeblad.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik