Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 1100 juleænder kaldes nu tilbage. De bør ikke spises. Arkivfoto
 1100 juleænder kaldes nu tilbage. De bør ikke spises. Arkivfoto

1100 juleænder kaldes tilbage: Må ikke spises

Publiceret: 24.12.2015 07:39
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
/ritzau/
Forbrugere bør ikke sætte tænderne i en fersk and fra virksomheden Dansk And A/S, hvis fjerkræet er pakket den 10. december.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Et parti fersk and bliver kaldt tilbage på grund af en ”afvigende lugt”, lyder det.

- Virksomheden Dansk And A/S i Struer tilbagekalder produktet fersk Dansk And, pakkedato 10.12.2015. Der kan forekomme enkelte produkter med afvigende lugt, og disse må på ingen måder spises, skriver Fødevarestyrelsen.

Ifølge Ekstra Bladet drejer det sig om i alt 1100 solgt ænder.

Solgt i hele landet
Ænderne er blevet solgt i hele landet i butikkerne Fjaltring Købmandsgaard, Letkøb, Meny, Min Købmand, Spar og Superland.

Står and derfor på menuen i juledagene, opfordres alle forbrugere til at tjekke pakken for at sikre, at fuglen ikke er fra det pågældende parti.

- Afvigende lugt i produktet bevirker, at produktet er uegnet til konsum, skriver Fødevarestyrelsen.

Hvis man uheldigvis har fået fingre i en af de uspiselige juleænder skal man levere varen tilbage i butikken eller kassere den.

Æg og kirsebærsovs kaldes også tilbage
En række andre produkter er ligeledes blevet tilbagekaldt op til julen.

Det drejer sig blandt andet om pasteuriserede økologiske æggeblommer. Også her er der konstateret en mistænkelig lugt.

- Danæg Products A/S tilbagekalder pasteuriserede økologiske æggeblommer i et kilo flasker og 165 gram flasker, da der er konstateret afvigende lugt i produktet.

- Afvigende lugt i produktet bevirker, at produktet er uegnet til konsum, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Æggeblommerne i den mindste flaske er solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Irma, Fakta, Fakta Q, Meny, Spar, Min Købmand og Letkøb. De store flasker er distribueret engros.

Tilbagetrækningen gælder for alle holdbarhedsdatoer af produktet.

Også en kirsebærsovs skal kasseres. Det gælder kirsebærsovs solgt i glas fra virksomheden Skovhavegård Plantage, da der er risiko for gæring.

/ritzau/

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik