Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Mønterne ligger og blinker i ønskesøen i Bytorv Horsens juleudstilling. Det sidste par dage har der været tyve på spil, så nu kommer der låg på ønskebrønden uden for butikkernes åbningstid.
 Mønterne ligger og blinker i ønskesøen i Bytorv Horsens juleudstilling. Det sidste par dage har der været tyve på spil, så nu kommer der låg på ønskebrønden uden for butikkernes åbningstid.

”Guldet” stjæles fra de fattiges ønskebrønd

Publiceret: 13.12.2015 14:45
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
De seneste fem år har juleudstillingen i Bytorv Horsens også omfattet en ønskebrød, som gæsterne har smidt penge i. Som skiltet ved brønden fortæller, går pengene til Dansk Folkehjælps lokale julehjælp.

- Vi har fået mellem 8000 og 15.000 kr. fra ønskebrønden i de fem år, så det er jo rigtig mange penge, fortæller Svend Aage Hansen, formand for Dansk Folkehjælp i Horsens.

Det er også ham, der står for at holde vandet rent.

- Jeg har været der et par gange, hvor der ligefrem har været mærker efter penge, der er blevet fjernet. Og det er ikke en-kronerne, men guldet, der bliver stjålet, fortæller Svend Aage Hansen.

Det er han ked af.

- De stjæler jo faktisk fra dem, der har det allersværest her i byen.

Det gør man bare ikke
Centerchef i Bytorv Horsens, Birgit Fogh Kofoed, er rystet over, at nogle kan finde på at stjæle fra brønden og dermed den gode sag.

- Tyveriet er sket i ydertimerne af centrets åbningstid. F.eks. fredag morgen inden butikkerne åbnede. Vi har også overvågningsbilleder, hvor vi kan se, hvordan en flok drenge på 12-15 år faktisk står og deler pengene mellem sig.

Hun er i kontakt med både politi og SSP om tyveriet, men nu griber bytorvet også til en mere kontant handling og lægger låg på ønskebrønden om aftenen, når butikkerne er lukkede. Desuden har der dette år været en ekstra vagt på.

Hun undrer sig over, at nogle kan få sig selv til at stjæle fra brønden.

- Sådan noget gør man bare ikke.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik