Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Sløjfen er lagt rundt om plejehjemmet med otte loops, dog ikke hvor der i forvejen er f.eks. et hegn, som spærrer naturligt for udgang til veje.
 - Vi er stolte over at kunne løse en så speciel opgave, siger Dennis Sørensen, der har ledet arbejdet.
 - Elektronik må aldrig erstatte den menneskelige overvågning, understreger områdeleder Jette Roest. Foto: Tage Uhrskou
 Sløjfen er lagt rundt om plejehjemmet med otte loops, dog ikke hvor der i forvejen er f.eks. et hegn, som spærrer naturligt for udgang til veje.

Sådan vil plejehjem ”stoppe” dementes udflugter

Publiceret: 09.12.2015 19:26
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
En simpel ledning er alt, hvad der er brug for. Den er gravet ned hele vejen rundt om Birkelund Plejecenter for at forhindre, at ældre går hjemmefra.

På landsplan forlader tre demente hver dag deres plejehjem, uden at personalet er opmærksom på det. De fleste vender tilbage, men sidste år kostede den slags udflugter 16 ældre livet.

- Arbejdet er næsten færdigt. Vi har fået den elektroniske ring lagt hele vejen rundt om plejehjemmets matrikel, og det har været et stort ønske i lang tid. Økonomisk blev det muligt, da vi havde penge til overs fra den renovering, vi har fået lavet i kælderen sidste efterår, siger områdeleder på Birkelund, Jette Roest.

Hidtil har Birkelund haft muligheden for at hjælpe demente via et gps-system, som beboerne har kunnet bære på sig. Men systemet har været skrøbeligt i modsætning til den såkaldte demensring, hvor beboerne bærer et armbånd, der aktiverer en plejehjemsassistent, så snart beboeren bevæger sig uden for sløjfen.

Det handler om mennesker
- Det er noget, vi søger om lov til i forhold til Magtanvendelsesloven, da det jo handler om mennesker og overvågning. Men det skal tilføjes, at vi aldrig har oplevet, at pårørende til demente har sagt nej til bedre overvågning, understreger Jette Roest.

På Birkelund håber man, at man ikke kommer med i statistikken over ældre beboere, der forlader deres hjem - og i værste fald på den baggrund mister livet.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik