Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Jysks højlager ved Uldum består af tre høje bygninger. Nu vil Jysk gerne udvide med en fjerde. Det er der skabt mulighed for i lokalplanen, men der skal muligvis ændres nogle få ting. arkivfoto
 Jysks højlager ved Uldum består af tre høje bygninger. Nu vil Jysk gerne udvide med en fjerde. Det er der skabt mulighed for i lokalplanen, men der skal muligvis ændres nogle få ting. arkivfoto

Brandregler er i vejen for Jysk

Publiceret: 08.08.2015 12:02
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabet D. Hyttel
Exclusive
- Jysk har hårdt brug for at udvide lageret ved Uldum. Men byggeriet bliver besværliggjort af, at Jysk vil bygge større end de danske brandreglerne tillader.

Da højlageret i sin tid skulle bygges, var der også problemer, fortæller projektleder Troels Fynbo Larsen fra Jysk. Han siger:

- Der var meget store problemer med overhovedet at få lov til at bygge dengang, da der ikke var en vejledning for at bygge højlagre i Danmark på det tidspunkt, hvilket forsinkede processen i et år.

Læs: Rekord-år i Jysk: Nu vil Dyne-Larsen bygge et fjerde højlager

- På det tidspunkt havde vi ikke et behov for at bygge større end den gældende vejledning som tillader 10.000 kvm. Reglerne er ikke blevet ændret, men er meget restriktive og dermed fordyrende og begrænsende i forhold til vores nabolande, siger Troels Fynbo Larsen.

De tre nuværende lagre er 7200 kvm, men Jysk vil gerne bygge den nye lager 13.200 kvm. Det er over grænsen på de 10.000 kvm, så nu arbejder Jysk på at skære projektet 4000 kvm ned. Det vil gøre bygningen lidt bredere og lidt længere end de tre nuværende bygninger.

- I Sverige har vi netop indviet et lager, der er 50 procent større end det, der er tilladelse til i Damark. De danske regler er de mest restriktive, og vi vil gerne have dem harmoniseret, siger Troels Fynbo Larsen.

Folketinget er sådan set blevet enig om at ændre reglerne, men den arbejdsgruppe, der skal lave loven om, har ifølge Jyllands-Posten ikke kunnet komme med en anbefaling, fordi der er for store uenigheder.

Læs mere om den sag i weekendens avis.Log ind og læs hele artiklen

Bliv abonnent

Opret dig som som bruger og få adgang til alle artikler. Det kræver, at du har et abonnement hos Horsens Folkeblad.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik