Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Jysks højlager ved Uldum består af tre høje bygninger. Nu vil Jysk gerne udvide med en fjerde. Det er der skabt mulighed for i lokalplanen, men der skal muligvis ændres nogle få ting. arkivfoto
 Jysks højlager ved Uldum består af tre høje bygninger. Nu vil Jysk gerne udvide med en fjerde. Det er der skabt mulighed for i lokalplanen, men der skal muligvis ændres nogle få ting. arkivfoto

Brandregler er i vejen for Jysk

Publiceret: 08.08.2015 12:02
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabet D. Hyttel
Exclusive

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
- Jysk har hårdt brug for at udvide lageret ved Uldum. Men byggeriet bliver besværliggjort af, at Jysk vil bygge større end de danske brandreglerne tillader.

Da højlageret i sin tid skulle bygges, var der også problemer, fortæller projektleder Troels Fynbo Larsen fra Jysk. Han siger:

- Der var meget store problemer med overhovedet at få lov til at bygge dengang, da der ikke var en vejledning for at bygge højlagre i Danmark på det tidspunkt, hvilket forsinkede processen i et år.

Læs: Rekord-år i Jysk: Nu vil Dyne-Larsen bygge et fjerde højlager

- På det tidspunkt havde vi ikke et behov for at bygge større end den gældende vejledning som tillader 10.000 kvm. Reglerne er ikke blevet ændret, men er meget restriktive og dermed fordyrende og begrænsende i forhold til vores nabolande, siger Troels Fynbo Larsen.

De tre nuværende lagre er 7200 kvm, men Jysk vil gerne bygge den nye lager 13.200 kvm. Det er over grænsen på de 10.000 kvm, så nu arbejder Jysk på at skære projektet 4000 kvm ned. Det vil gøre bygningen lidt bredere og lidt længere end de tre nuværende bygninger.

- I Sverige har vi netop indviet et lager, der er 50 procent større end det, der er tilladelse til i Damark. De danske regler er de mest restriktive, og vi vil gerne have dem harmoniseret, siger Troels Fynbo Larsen.

Folketinget er sådan set blevet enig om at ændre reglerne, men den arbejdsgruppe, der skal lave loven om, har ifølge Jyllands-Posten ikke kunnet komme med en anbefaling, fordi der er for store uenigheder.

Læs mere om den sag i weekendens avis.Log ind og læs hele artiklen

Bliv abonnent

Opret dig som som bruger og få adgang til alle artikler. Det kræver, at du har et abonnement hos Horsens Folkeblad.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier