Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Davor Palo blev Danmarks yngste stormester i skak i 2005. Næsten ni år senere, har ingen endnu berøvet ham den titel. foto: Morten Marboe
 Davor Palo blev Danmarks yngste stormester i skak i 2005. Næsten ni år senere, har ingen endnu berøvet ham den titel. foto: Morten Marboe

Danmarks yngste stormester har endnu ikke peaket

Publiceret: 29.12.2013 17:55
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
I Norge har den 22-årige skakspiller Magnus Carlsens popstjerne-lignende status støvet skaksporten af og skabt fornyet interesse for det gamle spil. I Skanderborg går én af Danmarks ti skakstormestre rundt i ubemærkethed - til trods for, at han også både er en ung og meget talentfuld spiller.

Som 19-årig blev den nu 28-årige Davor Palo Danmarks yngste stormester nogensinde. Og i dag ti år efter er han stadig den yngste stormester herhjemme. Efter en pause fra skakbrættet på seks år, vendte han tilbage i foråret og vakte opsigt i skakverdenen ved at blive danmarksmester efter den lange pause.

- Det var vildt at komme tilbage og så blive danmarksmester. Det var den næstbedste dag i mit liv. Den bedste var dengang jeg blev stormester, siger han med et grin.

Kun to ligger over de bedste
I følge skak.dk har Davor Palo en rating på 2554, hvilket er det tal, der udtrykker skakspillerens dygtighed.

Ved 1900 bliver man mesterspiller, det er omkring en femtedel af Dansk Skakunions medlemmer. Ved en rating på 2400 kan man blive international mester (kræver også 3 IM-normer), og ved 2500 stormester (kræver også 3 endnu sværere normer). Mindre end 1% af unionens spillere er Internationale Mestre eller bedre.

De bedste spillere i verden ligger mellem 2700 og 2800. I følge Davor palo har kun Kasparov og Magnus Carlsen været et godt stykke over.

Læs mere om Davor Palo i weekendens Horsens Folkeblad


Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik