Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Vejen er nu banet for byggeriet af Søbyen. Der er dog endnu ikke givet byggetilladelse til bygherren Søbyen A/S. Visualisering: Søbyen A/S
 Vejen er nu banet for byggeriet af Søbyen. Der er dog endnu ikke givet byggetilladelse til bygherren Søbyen A/S. Visualisering: Søbyen A/S

Naboerne kæmpede forgæves mod højhusbyggeri

Publiceret: 28.06.2013 17:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Se også...

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Efter måneders venten er der nu endelig kommet svar på den klage, som en gruppe naboer til den tidligere gartnerigrund ved Lillesø i Skanderborg har indsendt til Natur- og Miljøklagenævnet i august sidste år.

Nævnet giver ikke klagerne medhold, og dermed gælder kommunens lokalplan for området, og byggeriet af klyngehuse og højhuse bag Vestergade kan gå i gang.

Søren Westergaard er én af de naboer, der har markeret sig i debatten, og som har været utilfreds med kommunens sagsbehandling.

- Vi er selvfølgelig meget skuffede over afgørelsen, men vi anerkender, at Natur- og Miljøklagenævnet har lavet et ordentlig stykke arbejde.

Arbejdet er ikke spildt
- Vi er dog tilfredse med, at Natur- og Miljøklagenævnet har formået at få Skanderborg Kommune til at præcisere nogle ting, som tidligere har været meget uklare. Blandt andet står der nu i lokalplanen, at byggeriet må være op til 20,3 meter højt. Det tal har vi ikke kunnet få tidligere, siger Søren Westergaard.

Han betragter ikke det seneste års arbejde med at indsamle underskrifter og skrive klager som spildt arbejde.

Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse er endelig men kan prøves ved en retssag.

- Det er vi ikke interesserede i, siger Søren Westergaard.Home Skanderborg oplyser, at der indtil nu er solgt 20 lejligheder i Søbyen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik