Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Fængslet, mens det endnu husede fanger. Arkivfoto: Martin Ravn
 Fængslet, mens det endnu husede fanger. Arkivfoto: Martin Ravn

Vil overdække Fængselsgården til grandprix-finale

Publiceret: 06.06.2013 15:05
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Chr. Rimestad
Vi er parat som værtsby for finalen i næste års europæiske Melodi Grand Prix - og vi overdækker gerne Fængselsgården, hvis det er nødvendigt.

Sådan står der kort fortalt i den ansøgning, Horsens & Friends og Horsens Kommune forleden sendte til Danmarks Radio.

Trumfen i ansøgningen er tilbudet om at overdække Fængselsgården.

Anderledes show

Allerede i timerne efter den danske sejr i dette års sangdyst gik Horsens & Friends-direktør Frank Panduro ud med en melding om, at Horsens gerne vil være værtsby - med Fængslet og Fængselsgården som en unik og anderledes ramme omkring det store show.

Netop muligheden for at lave et anderledes arrangement slås der da også på i ansøgningen.

Her peges på, at de seneste års finaler har lignet hinanden og ”har gjort både landet og den aktuelle by fuldstændig identitetsløse”.

Europas Alcatraz
Med Fængslet kan det blive anderledes.

Frank Panduro, som har underskrevet ansøgningen, henviser til, at hvis man fik tilbudt at lægge grandprix-finalen på Alcatraz-fængslet, ville ingen tøve med at slå til.

”Vi har den europæiske udgave af Alcatraz, nemlig Fængslet i Horsens,” skriver han og peger samtidig på Horsens’ mange erfaringer med store arrangementer af alle slags.

Fornyelse af finalen
Horsens & Friends-bossen påpeger, at et udendørs show med plads til 12.000 gæster virkelig vil kunne forny finale-formen og tiltrække et yngre publikum.

Frank Panduro og kommunen ved dog godt, at netop risikoen for en finale i regnvejr kan sætte Horsens ud på sidelinjen. Derfor følger tilbuddet om at overdække Fængselsgården med ”et kæmpestort luftigt, permanent og skulpturelt glashus”.

Og ”kæmpe” skal læses bogstaveligt, for gården er 109x90 m.

- Selvfølgelig vil det blive dyrt, men heller ikke så dyrt, siger Frank Panduro og oplyser, at han i baghånden har private investorer, som vil finansiere glas-overdækningen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik