Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk
 Tanja Daneland er glad for både mad og musik. - Jeg er en rigtig dansepige, siger hun. (Foto: Martin Ravn)
 Maden i restauranten er dansk mad - tilberedt uden friture eller mikrobølgeovn. Tanja Daneland har ansat Jan Mundeling til at svinge grydeskeerne.(Foto: Martin Ravn)
 Jan Mundeling og Tanja Daneland er glade for deres nye sted.(Foto: Martin Ravn)
 Det tilstødende lokale til restauranten er dansested fredag og lørdag.(Foto: Martin Ravn)
 Tanja Daneland er glad for både mad og musik. - Jeg er en rigtig dansepige, siger hun. (Foto: Martin Ravn)

Nyt spise- og dansested på Rådhustorvet

Publiceret: 17.02.2013 10:08 | Senest opdateret: 17.02.2013 10:10
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Er man på vej hen ad Rådhustorvet eller på vej ud ad sydudgangen i Bytorv Horsens er der ikke mange skridt hen til en bid mad, hvis man er sulten.

Daneland’s Restaurant & Musiksted åbnede nemlig for et par uger siden i hjertet af byen, der, hvor bl.a. Rådhuscorner og senest Da Isabella før lå.

Her byder Tanja Daneland og Jan Mundeling indenfor. Både til spisning og fest, for Daneland’s er et sted, der har valgt at satse på begge dele.

- Jeg kan godt lide at lave mad, og jeg har altid været glad for at gå en tur i byen. Så derfor var det oplagt at slå det sammen, fortæller 36-årige Tanja Daneland, der dels har været bartender på sin mors værtshus på Vesterbro i København, dels har arbejdet i Single Rock i Silkeborg, hvor hun både har siddet i bestyrelsen og stået i bar ved festerne.

Drøm om at blive selvstændig
Men nu er hun så klar til at hoppe ud i det selv, og det er en drøm, der går i opfyldelse.

- Jeg har altid gerne villet være selvstændig, og tanken om at have et danse- og musiksted har altid været der, siger 36-årige Tanja Daneland, der med erhvervelsen af spise- og dansestedet er ved at rykke teltpælene op fra Silkeborg for at flytte til Horsens.

Hun har ansat Jan Mundeling, i daglig tale ”Basse”, i køkkenet, og sammen er de er et team, der satser på dansk mad og god, bred dansemusik.

- Vi laver dansk mad, og det er ikke noget med fritureolie eller mikrobølgeovn. Maden bliver lavet fra bunden, fortæller Jan Mundeling og fremviser en liste med retter, hvor man kan svælge i dagens suppe, koldrøget laks, pandestegte fiskefileter, stegt unghanebryst, gammeldags oksesteg eller stegt lever. Og med brownies, æblekage eller citronfromage til dessert.

Dildoparty og maskebal
Jan Mundeling er uddannet tjener, men er hoppet over i kokkehvervet, hvor han har udlært sig selv.

Tanja Daneland både kokkererer og serverer og startede egentlig på kokkeskole, men sprang fra.

Nu har hun så åbnet sit eget sted, hvor det er planen at lave temaaftener en gang imellem. Forrige lørdag var der f.eks. dildoparty, 15. februar er der hjertefest, og 2. marts bliver der maskebal.

Musik fredag og lørdag
6. april skal åbningen så slås fast med syvtommersøm med en åbningsfest med livemusik, hvor The Loony Cats kommer og spiller rockabilly.

- Det bliver på min mors fødselsdag, smiler Tanja Daneland.

Og netop hendes mor, Renette Daneland, er også en del af restauranten. Hun bor nemlig nu i Fredericia og vil komme og hjælpe til en gang imellem.

Køkkenet har åbent fra kl. 15 til 21 på hverdage, søndag og mandag er der lukket. Der er musik fredag og lørdag frem til kl. to om natten, men Tanja Daneland oplyser, at hun har søgt om bevilling til kl. fem.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik