Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk

Venstre-politikere tømte kommunens kursus-konto

Publiceret: 05.01.2013 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Palle Søderberg
410.000 kroner.

Så mange penge fik tre byrådsmedlemmer i Hedensted Kommune i tabt arbejdsfortjeneste i 2012, og det var mere, end kommunens kursus-konto kunne holde til.

- Jeg blev før sommerferien opmærksom på, at kommunens kursus-konto var opbrugt, og derfor besluttede vi at kigge på udbetaling af vederlag til byrådsmedlemmer. Vi fik revisionen til at kigge på vores måde at administrere reglerne på, og de anbefalede, at vi ændrede vores fremgangsmåde, og det har vi nu gjort, fortæller borgmester Kirsten Terkilsen (V). Byrådet vedtog på sit seneste måde at stramme reglerne for, hvornår byrådsmedlemmer kan få tabt arbejdsfortjeneste for deltagelse i møder, kurser og seminarer.

Vælger selv
Byrådsmedlemmer kan selv vælge, om de vil have erstatning for tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med byrådsarbejdet. Vælger de det, trækkes der 20.400 kroner fra deres faste vederlag på 66.000 kroner, og den mulighed er der tre byrådsmedlemmer, der har valgt: Arne Ehmsen (V), Lars Poulsen (V) og Ole Flemming Lyse (V).

Sidstnævnte er den af de tre, der får mest ud af ordningen.

Ole Flemming Lyse fik således i 2012 udbetalt 248.400 kroner i tabt arbejdsfortjeneste.

Det svarer i runde tal næsten til, hvad en kommunalt ansat sosu-hjælper får i løn. Ifølge FOA er den gennemsnitlige årsløn for en kommunalt ansat sosu-hjælper omkring 281.000 kroner efter skat.

Lars Poulsen fik i 2012 cirka 115.800 kroner i tabt arbejdsfortjeneste, mens Arne Ehmsen fik omkring 46.500 kroner i tabt arbejdsfortjeneste.

Ikke automatisk betaling
Den ændrede praksis betyder, at byrådsmedlemmerne ikke længere automatisk får kompensation for tabt arbejdsfortjeneste for deltagelse i møder, som ikke umiddelbart har med de stående udvalg at gøre eller som ikke er på udvalgenes dagsorden.

- Når man deltager i møder, som har med det kommunale hverv at gøre, skal man selvfølgelig have kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, men ændringen betyder, at det ikke er alle aktiviteter, man fremover kan få tabt arbejdsfortjeneste for at deltage i. Vi har indført det her, fordi vi som alle andre i kommunen skal overholde budgetterne og fordi vi ikke tidligere har haft nogen retningslinjer på området, siger Kirsten Terkilsen, som informerede sine tre partifæller om ændringen, før byrådet vedtog den.

- Jeg har haft et møde med de byrådsmedlemmer, som har valgt at få udbetalt kompensation for tabt arbejdsfortjeneste og gjort dem opmærksomme på, at reglerne ville blive lavet om, og det har de taget til efterretning, siger Kirsten Terkilsen.

Niveauet er uændret
Det er første gang, at Hedensted Kommune har regnet på, hvad hvert enkelt byrådsmedlem modtager i tabt arbejdsfortjeneste ved siden af det ordinære vederlag for byrådsarbejdet, men ifølge kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller skiller 2012 sig ikke ud fra tidligere år.

- Vi har ikke lavet et lignende regnestykke for de foregående år, men der er ikke noget, der tyder på, at 2012 skulle have været et specielt usædvanligt år. Niveauet i 2012 ser ud til at være repræsentativt for de øvrige år også, siger Jesper Thyrring Møller.

De ændrede regler for byrådsmedlemmernes kompensation trådte i kraft den 1. januar.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik