Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk

Juletræer kommer til at koste hende flere hundrede tusinde kr.

Samarbejde blev en dyr fornøjelse

Publiceret: 06.10.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Kristian Meldgaard og Birgitte Avnesø


Det blev en dyr affære for Marianne Bols, ejer af Bols Forstplanteskole i Brædstrup, da hun i 2008 og 2009 indgik samarbejde med en kollega på Djursland om at opformere frø fra normannsgran til juletræer.Vestre Landsret har nemlig dømt Marianne Fors til at betale godt 404.000 kr. til planteskolen på Djursland, selvom Marianne Bols mente, at kollegaen havde sjusket med arbejdet med at få frøene til at spire og blive til små juletræer.Hun krævede selv erstatning på en lille mill. kr. for det tab, hun har lidt. Erstatningskravet blev dog underkendt af både byret og nu Vestre Landsret i Viborg.Træer voksede ikkeHos planteskolen i Grenå blev frøene sået ud i særlige såbede. Planen var, at de efter pleje skulle vokse sig til små juletræer, der kunne sælges videre.Det gik imidlertid ikke efter planen. Frøene voksede ikke, og mere end halvdelen af 2008-høsten måtte kasseres. Et mindre parti blev solgt med afslag, og bedre gik det ikke i 2009.Marianne Bols mente, at folkene på Djursland ikke havde passet deres arbejde, og nægtede at betale for det arbejde, der trods alt var udført. Omvendt krævede hun dækning for det tab, hun havde lidt.Hun fik kun et symbolsk beløbDen erstatning må hun dog skyde en hvid pind efter. I byretten fik Marianne Bols medhold i, at der var begået fejl i forbindelse med dyrkningen. Byretten fandt dog ikke bevis for tabets størrelse, og hun fik derfor kun et symbolsk beløb.Det samme er nu sket i Vestre Landsret. ifølge afgørelsen fra landsretten er der ikke indgået skriftlige aftaler, og der var heller ikke garanteret et bestemt udbytte fra kollegaen på Djursland.Der er heller ikke lavet en optælling af, hvor mange planter, der måtte kasseres, ligesom Bols Forstplanteskole ikke har klaget skriftligt. Endelig er det, ifølge en skønsmand, normalt, at høstudbyttet svinger.Kunne ikke bevise fejleneMarianne Bols har ikke kunnet bevise, at der er begået fejl i forbindelse med såning og pasning af juletræerne, og hun blev dømt til at betale for det arbejde, planteskolen i Grenå har udført.Marianne Bols har ikke ønsket at kommentere sagen.Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik