Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
hsfo.dk

Fangeflugt har givet røde ører på fængslet

Publiceret: 24.07.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Rikke Schjøtz Jensen

Fængselsinspektør Jørgen Bang erkender, at den meget omtalte fangeflugt fra Statsfængslet Østjylland i Enner har givet røde ører hos personalet.

Læs: Flugtfange er sporløst forsvundet

- Jeg tror ikke på, at det kan gentage sig. Agtpågivenheden blandt personalet er naturligt strammet op, for det er jo gået ud over vores selvagtelse, så vi er enige om, at det ikke skal gentage sig, siger han.

Læs: Fangeflugt bliver undersøgt til bunds

Flugten har fået fængslet til at indskærpe sikkerhedsprocedurerne.

Overvejer ændringer

- Vi har sendt en meddelelse ud om, at procedurerne ved indsatte, der skal på udgang, skal følges til punkt og prikke. Desuden overvejer vi, om vi skal lave ændringer, så indsattes id f.eks. skal dobbelttjekkes inden udgang, forklarer Jørgen Bang.

Et chok for de ansatte

Ifølge Carsten Aagaard, som er tillidsrepræsentant på fængslet, kom fangeflugten som et stort chok for de ansatte på fængslet.

Læs: Flugtfange udnyttede ferieafløser på fængslet

- Ingen havde forestillet sig, at det her kunne ske. Men det beviser, at personkendskab til de indsatte er meget vigtigt, og at det ikke nytter noget, at de ansatte flyttes for meget rundt mellem afdelingerne.

 Seneste web-tv


  Seneste gallerier
   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Horsens Folkeblad

   Søndergade 47

   DK-8700 Horsens

    

   Tlf: 76272000

   Fax: 75610797

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Horsens Folkeblad. Horsens Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik